RWE už obnovila odběr plynu pro 1 200 zákazníků

11.06.2013 21:22

RWE se snaží maximálním způsobem občanům pomáhat při obnově dodávky plynu do jejich domovů. V terénu se pohybuje stále více než 150 pracovníků RWE, kteří neustále monitorují stav odběrných plynových zařízení zákazníků, pomáhají odběratelům s otevřením hlavních uzávěrů plynu a obnovou odběru plynu, případně jim poskytují další rady týkající se jejich plynových zařízení. Rovněž byla posílena nonstop pohotovostní linka 1239, kde lidé získají informace, co udělat s jejich odběrným plynovým zařízením po příchodu domů.

RWE už obnovila odběr plynu pro 1 200 zákazníků
Foto: red
Popisek: RWE

„Do této chvíle RWE v postižených oblastech, obnovila dodávku plynu pro přibližně 1 000 odběratelů, především v obcích na Kolínsku, Mělnicku, Berounsku a částečně na Litoměřicku. Tam se nám podařilo zprovoznit i odběrná plynová zařízení v Terezíně, kde bylo uzavřeno více než 300 hlavních uzávěrů plynu,“ řekl Pavel Káčer, jednatel RWE Distribuční služby. Dále v zaplavených obcích na Jičínsku, Trutnovsku a Mělnicku pracovníci RWE zkontrolovali, vyčistili nebo opravili dalších 200 hlavních uzávěrů plynu a plynových pilířů, případně vyměnili zatopený plynoměr a domovní regulátor.
 
V současnosti je stále v zatopených oblastech, především na Litoměřicku a Ústecku, uzavřeno 943 hlavních uzávěrů plynu. „Zde čekáme, až odpadne voda a naši pracovníci se dostanou ke kontrole plynových zařízení odběratelů,“ dodal Káčer.
 
Již minulý týden RWE oznámila, že ve spolupráci se svými smluvními partnery zajistí a finančně přispěje na opravu plynových zařízení domácnostem, které vlastní domovní přípojky plynu a odběrná plynová zařízení a jsou zároveň odběrateli plynu.
 
Během přívalových děšťů a následných bleskových povodní RWE nezaznamenala závažnější poškození distribuční sítě. Dodávka zemního plynu zákazníkům tak probíhá bez problémů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec