Rada Jihomoravského kraje schválila Akční plán rodinné politiky na letošní rok

03.02.2017 19:15

Akční plán rodinné politiky Jihomoravského kraje (JMK) na rok 2017 vytyčuje klíčové aktivity, které vycházejí ze schválené Koncepce rodinné politiky Jihomoravského kraje na období 2015–2019. Každá rodina by měla mít možnost svobodně realizovat své vlastní životní strategie v naplňování rodičovských i profesních plánů a posilovat svoji vnitřní stabilitu. Podpora vědomí hodnoty rodiny a vlastní zodpovědnosti za její funkčnost u mladé generace, předcházení krizovým situacím v rodinách, tvorba prorodinného klima, podpora svobodného rozhodování rodin v oblastech míry profesního zapojení rodičů a způsobu péče o děti a další závislé členy rodiny – takové jsou hlavní cíle rodinné politiky Jihomoravského kraje. Akční plán rodinné politiky JMK pro letošní rok byl schválen Radou Jihomoravského kraje ve čtvrtek 2. února 2017.

Rada Jihomoravského kraje schválila Akční plán rodinné politiky na letošní rok
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

I nadále budeme podporovat osvědčené projekty, jakými jsou například Family Pointy, Senior Pointy, Rodinné pasy a Senior pasy, chystáme toho ale mnohem víc. Schválili jsme tři dotační programy určené pro neziskové organizace, pečující osoby a provozovatele dětských skupin. Právě vznik dětských skupin jsme podpořili jako možné řešení nedostatku míst v mateřských školkách.

Dále počítáme s podporou projektů určených seniorům a mezigeneračnímu dialogu, jako jsou třeba Senioři ve školách, Trojlístek či projekt KLAS. Nezapomínáme ani na mládež a oblast volnočasových aktivit. Rodinná politika je politikou průřezovou, zahrnuje všechny etapy a oblasti lidského života. Našim úkolem je podporovat stabilitu rodin a pomoci vytvářet prorodinné prostředí, ve kterém se každá rodina může svobodně realizovat.

Na aktivity rodinné politiky jsme pro letošní rok v rozpočtu kraje vyčlenili téměř 24 milionů korun,“ přiblížil náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí a rodinné politiky Marek Šlapal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…