Rada Vinařského fondu jednala

04.12.2014 20:07

Ve čtvrtek 4. prosince 2014 se v prostorách Národního vinařského centra ve Valticích uskutečnilo pod vedením hejtmana Michala Haška jednání Rady Vinařského fondu.

Rada Vinařského fondu jednala
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Rada Vinařského fondu jednala

"Informoval jsem členy rady o reakci premiéra a také ministra vnitra na podnět k tvrdšímu boji státu s vinařskými podvodníky a pašeráky, diskutovali jsme také  témata pro připravované jednání s celníky,policií a ministerstvem vnitra," uvedl hejtman Hašek.

Rada fondu se zabývala také vyhodnocením projektu Víno na dotek (tato mobilní aplikace pomáhá veřejnosti v orientaci ve vínech dostupných na trhu, místech možné koupi nebo vysvětlí vinařské pojmy), věnovala se i projektu označování tuzemských vín a zabývala se dalšími aktivitami v příštím roce.

Vinařský fond vznikl v roce 2002. Mezi jeho současné úkoly patří podpora marketingu vína, rozvoj vinařské turistiky a informování veřejnosti o vinohradnictví a vinařství. Vinařský fond pracuje na obdobné bázi jako organizace v ostatních vinařských zemích Evropy a napomáhá zvyšování povědomí české veřejnosti o domácích vínech. Více informací najdete na www.vinarskyfond.cz .

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jihomoravský kraj - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…