Rada kraje navrhuje darovat po dvou milionech korun hasičům a policistům na vybavení

25.11.2013 15:40

Rada Středočeského kraje na jednání dne 25. listopadu 2013 schválila návrh na poskytnutí finančního příspěvku kraje formou finančního daru Policii ČR - Krajskému ředitelství Středočeského kraje a Hasičskému záchrannému sboru Středočeského kraje.

Rada kraje navrhuje darovat po dvou milionech korun hasičům a policistům na vybavení
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD)

Pokud návrh schválí zastupitelé Středočeského kraje, obě instituce dostanou po dvou milionech korun. „Dvoumilionový dar od kraje pro Krajské ředitelství policie Středočeského kraje je určen na pořízení vybavení pro činnost dopravní policie. Máme zájem na tom, aby dopravní policisté prováděli na území kraje především důslednou kontrolu nákladní dopravy. Požádali jsme policisty, aby se zaměřili například na kontroly hmotnosti vozidel a na dodržování povinných přestávek. Právě jejich nedodržování je často příčinou tragických nehod. Významnou měrou se těchto deliktů dopouští zahraniční dopravci,“ vysvětlil hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

Policisté jsou podle zákona č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, oprávněni v případech, kdy se jedná o dopravce, který má bydliště nebo sídlo mimo území ČR, vybírat kauci. A to v rozmezí od 5 000 Kč do 100 000 Kč podle závažnosti protiprávního jednání. V ostatních případech jsou zjištění předána dopravnímu úřadu k zahájení řízení pro spáchání správního deliktu dopravcem. V obou případech jsou tato zjištění postoupena Krajskému úřadu Středočeského kraje a vybraná kauce, resp. uložená pokuta jsou příjmem rozpočtu Středočeského kraje. Za období leden až září 2013 byly dopravní policií Krajského ředitelství policie Středočeského kraje a Celním úřadem pro Středočeský kraj uloženy kauce v celkové hodnotě 8 483 000 Kč, z čehož 3 740 000 Kč jsou kauce pravomocně skončených řízení.

Podobně i dar ve výši 2 miliónů korun, který Rada kraje navrhuje poskytnout Hasičské záchranné službě Středočeského kraje, je určen na obnovu techniky a pořízení nového vybavení pro profesionální hasiče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…