Rada kraje se vyjádřila k probíhajícímu posouzení smluvních s Letištěm Brno, a.s.

21.04.2016 16:57

Rada Jihomoravského kraje zareagovala na text, který přinesla MF Dnes ve čtvrtek 21. dubna 2016.

Rada kraje se vyjádřila k probíhajícímu posouzení smluvních s Letištěm Brno, a.s.
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

 Posouzení dosavadních smluvních vztahů (smlouva o nájmu podniku uzavřená v roce 2004) mezi Jihomoravským krajem a Letištěm Brno, a.s., z iniciativy hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška nadále běží. Důvodem jsou zajištění péče řádného hospodáře a také přijetí nového občanského zákoníku. Cílem je posílení postavení Jihomoravského kraje jako vlastníka a transparentnost smluvních vztahů k veřejnému majetku. Dílčími výsledky posouzení smluvních vztahů se Rada Jihomoravského kraje zabývala dne 19. 11. 2015. Jednání Jihomoravského kraje a Letiště Brno nadále pokračují a předpokládáme jejich dokončení 5. 5. 2016.

Po kompletním dopracování materiálu a po jeho projednání jej Rada Jihomoravského kraje zveřejní, a to 26. 5. 2016. Jihomoravský kraj již požádal zpracovatele posouzení o možnost zveřejnit výsledky jejich práce a předpokládáme jejich souhlas.

K textu se vyjádřil také náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Stanislav Juránek, který zareagoval na svoji citaci v předmětném článku. „Musím říci, že jsem 19. 11. 2015 na projednávání těchto věcí byl. Protože jsem si před rozhovorem s Mladou frontou nezajistil dostatečné informace, tak jsem špatně informoval, a je třeba, abych si posypal hlavu popelem,“ prohlásil náměstek Juránek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne