Rada kvality České republiky jednala na Ministerstvu průmyslu a obchodu o prioritách pro tento rok

08.03.2017 16:20

Na Ministerstvu průmyslu a obchodu se dnes uskutečnilo 59. zasedání Rady kvality ČR. Jednání Rady řídil její předseda Robert Szurman, státní tajemník v Ministerstvu průmyslu a obchodu. Účastníci zasedání zhodnotili aktivity Rady kvality ČR za uplynulý rok a stanovili hlavní oblasti činností Rady pro rok 2017.

Rada kvality České republiky jednala na Ministerstvu průmyslu a obchodu o prioritách pro tento rok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu

Rada kvality ČR jako poradní, iniciační a koordinační orgán vlády ČR bude i nadále sledovat dlouhodobě vytýčený strategický cíl, kterým je podpora a růst kvality ve všech jejich podobách a oblastech.

Je jednoznačné, že kvalita je nedílnou součástí konkurenceschopnosti českých firem na domácích i zahraničních trzích a je jejich přidanou hodnotou. Rada kvality ČR musí stát v čele prosazování moderních metod řízení podniků. O tomto tématu jsme intenzivně jednali i dnes v souvislosti s plány Rady na příští období," uvedl předseda Rady kvality ČR Robert Szurman.

Ve své činnosti Rada kvality ČR vychází ze strategického dokumentu "Naplňování Národní politiky kvality v ČR na období 2016 – 2020", schváleného vládou ČR v roce 2016. Vzhledem k oblastem a činnostem, kterými se budou v nejbližším období prioritně zabývat odborné sekce Rady kvality ČR, jsou pro rok 2017 navrženy klíčové oblasti, jimž bude věnována zvýšená pozornost a podpora.

"Jedná se především o společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj, vzdělávání a osvětu včetně rozvoje vědy, výzkumu a inovací, rozvoj kvality veřejné správy v České republice, sociální služby a péči o zdraví občanů a v neposlední řadě o ochranu spotřebitele a jeho práv a bezpečnost," dodal předseda Rady kvality ČR, státní tajemník v Ministerstvu průmyslu a obchodu Robert Szurman.

Ve všech případech se jedná o oblasti, které je možné označit jako průřezové: Téměř všechny odborné sekce Rady je zmiňují v programech svých činností pro nejbližší období.  A navíc patří k aktivitám, kterými by se měly všechny strany zainteresované na plnění Národní politiky kvality v ČR ve své práci vzhledem ke kvalitě prioritně zabývat s tím, že Rada kvality České republiky přispěje k jejich podpoře, koordinaci a vzájemné synergii.

Komerční tisková zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…