Rada podpořila petici „Brněnská přehrada bez lodí s benzinovými a naftovými spalovacími motory“

06.11.2015 12:30

Rada Jihomoravského kraje 5. listopadu 2015 vyjádřila jednoznačnou podporu petici „Brněnská přehrada bez lodí s benzinovými a naftovými spalovacími motory“.

Rada podpořila petici „Brněnská přehrada bez lodí s benzinovými a naftovými spalovacími motory“
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

„Na základě žádosti náměstka primátora Martina Andera krajská rada vyjádřila jednoznačnou podporu této petici. Na jaře letošního roku byla vydána vyhláška ministerstva dopravy, bohužel bez nějaké širší debaty, která umožnila i na Brněnské přehradě fungování lodí se spalovacími motory. Podle nás je to špatně pro projekt udržení čistoty vody v případě jakékoliv havárie či srážky, kdy může dojít k úniku nebezpečných látek. Druhým aspektem je ochrana ovzduší,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Rada kraje proto dnes jednoznačně podpořila petici, která znamená stop pro takovýto typ lodí na Brněnské přehradě. „Nemyslím si, že by jižní Morava a Brněnská přehrada byla jediným místem, které trpí takovýmto způsobem. Je třeba spojit síly, tento podnět určitě projednáme v komisi Asociace krajů pro životní prostředí. Pokud se dají dohromady hejtmani a  starostové míst, kde jsou přehrady, to už může být silný hlas, který by mohl vést ministerstvo dopravy a ministerstvo životního prostředí k přehodnocení stávající vyhlášky,“ zdůraznil hejtman Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…