Radio City posedmé rozsvítilo Prahu a pro děti z Krče vybralo téměř čtvrt milionu

02.12.2013 18:16

Pražské radio City 93,7 FM už posedmé organizovalo neobvyklý předvánoční charitativní projekt, ve kterém spojilo celou Prahu prostřednictvím největšího symbolu pražských Vánoc, vánočního stromu na Staroměstském náměstí.

Radio City posedmé rozsvítilo Prahu a pro děti z Krče vybralo téměř čtvrt milionu
Foto: red
Popisek: Radio City

Každý mohl i letos sponzorovat svou vlastní žárovku na tomto stromě, poslat dárcovskou DMS a také si ji osobně symbolicky rozsvítit na webových stránkách www.radiocity.cz.

Letošní výtěžek přesáhnul poprvé magickou dvousettisícovou hranici a zastavil se na rekordní částce dosahující téměř čtvrt milionu korun. Posluchači radia City zaslali nejen úžasných 7.135 DMS, ale i další individuální finanční příspěvky, ze kterých získal Nadační fond Dětský úsměv 247.811,50 Kč na nákup oxymetrů a vybavení nové herny pro Dětské centrum - Krč. To vše prostřednictvím obecně prospěšné společnosti Život dětem, se kterou jsme letos spolupracovali.

„Každý z nás občas propadá skepsi a letos jsme asi mnohokrát měli pocit, že v naší zemi nejdou věci tím správným směrem. Díky tisícům posluchačům radia City, kteří letos přispěli na projekt Rozsviťte s námi Prahu, dokonce až z daleké Indie, kde nás také poslouchají, tento pocit zmizel. Nahradila ho radost a taky naděje, že pro věci, které mají smysl, umíme táhnout za jeden provaz a sáhnout i do vlastní kapsy“, říká ředitelka programu radia City, Bára Lukášová.

Projekt „Rozsviťte s námi Prahu!“ vyvrcholil 30. listopadu na Staroměstském náměstí, kde byl za přítomnosti ranních moderátorů radia City Vojty Eflera a Ivy Lecké předán symbolický šek s uvedenou částkou ředitelce Nadačního fondu Dětský úsměv, paní Mileně Kozlové. Projekt radia City podpořili a své DMS odeslali i patroni letošního ročníku: Jan Potměšil, Vojta Dyk, Marta Issová, Jana Stryková a Kryštof Hádek, kterým patří také velký dík. Především ale děkujeme všem Pražanům a posluchačům radia City, kteří se zapojili a mají tak své žárovky na pražském vánočním stromě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…