Rádio Junior na Vánoce připravilo nejkrásnější pohádky a hry

11.12.2015 15:37

Rádio Junior připravilo na Vánoce pro nejmenší posluchače Českého rozhlasu výběr těch nejkrásnějších pohádek a her. Řada z nich zazní premiérově. Na děti budou také čekat seriály a na webových stránkách tradiční Vánoční kalendář. Celými Vánocemi budou provázet moderátoři a herci Magda Reifová a Petr Vacek.

Rádio Junior na Vánoce připravilo nejkrásnější pohádky a hry
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Naše speciální schéma vysílání a Vánoční kalendář nekopírují klasické adventní kalendáře, ale berou v úvahu vánoční prázdniny dětí tak, aby si všechny programové dárky mohly užít ve svém volném čase a v krásné předvánoční atmosféře,“ uvedla šéfredaktorka Rádia Junior Zora Jandová.

Rádio Junior nabídne dětským posluchačům premiéru desetidílného seriálu „Co vyprávěla Dlouhá chvíle“, který poběží od 21. prosince každý den v 16:00. Rozhlasová hra „Pět kluků, kocour a velryba“ na motivy pohádky Jiřího Trnky je připravena na 25. prosince od 18.00. V další dny odvysílá Rádio Junior od 20:00 pohádky „Zlatovláska“ a „Popelka“. V premiéře zazní 31. prosince pohádka „Modrý les“ a 1. ledna pohádka „Kouzelná známka“. Z her potom podle stejnojmenných románů Pouští a pralesem (2. a 3. ledna v 18.00) a Princ a chuďas (30. a 31. prosince od 18.00).

Ve vysílání se objeví i nový pořad „Pohádkové písničky“ a to nejlepší z rubrik Rádia Junior: Venda a Fráňa, Kouzelná kniha Káji Kučery, Kašpárkovy poslouchačky. 2. ledna pohádkový skřítek Hajaja oslaví 55. narozeniny.  K této slavnostní příležitosti Rádio Junior připravilo Pohádkovou noc s Hajajou, která poběží od 19:00 do 22:00, a to i na stanici Dvojka.

„Na webových stránkách chystáme již tradiční Vánoční kalendář. Bude pevně svázán s naším vysíláním. Letošní kalendář má 14 okýnek a je plný her, zábavných úkolů a překvapení. Okýnka se budou postupně otevírat od 21. prosince až do 3. ledna,“ dodala Zora Jandová.

Každý den se otevřete jedno okýnko, ve kterém děti najdou puzzle, omalovánky, křížovky a mnoho dalšího. Každý den také zazní soutěžní otázka ve vysílání, dokonce čtyřikrát během dne, která se bude pojit ke konkrétnímu okýnku v kalendáři toho dne. Děti, které budou chtít soutěžit, musí hrát každý den. Pokud by jim něco ve vysílání uteklo, všechna zadání najdou, i dodatečně, v archivu Klubu Rádia Junior na webu www.radiojunior.cz. V této velké Vánoční soutěži se hraje o tablety, hry od Albi a dárky s Ušounem Rušounem. Vyhodnocení se uskuteční 8. ledna v 19.00 v Klubu Rádia Junior.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…