Rádio_FM a Radio Wave se opět spojí

21.04.2015 13:00

Nalaďte se v pátek 24. dubna na česko-slovenskou notu v ON AIR vysílání Radia Wave propojeném s Rádiem_FM. Večer od 20:00 v přímém přenosu z velkého nahrávacího studia Českého rozhlasu v Praze vystoupí Člověk pokrokový se sborem Elpida a mladými rappery Cincinaty a slovenská písničkářka Tante Elze v doprovodu s Martinem Burlasem. Vstup na koncert je zdarma.

Rádio_FM a Radio Wave se opět spojí
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Radio Wave a slovenské Rádio_FM  propojují své vysílání již čtvrtým rokem. Své postřehy si éterem vyměňují čeští a slovenští moderátoři či hudební dramaturgové. Celodenní vysílání vždy vyvrcholí společným vystoupením českého a slovenského hudebního projektu. Letošní Audioport nese podtitul: Napříč generacemi. Téma, kterému se budou obě stanice věnovat v průběhu celého dne ve svém propojeném vysílání, vyvrcholí v dramaturgii večerního dvojkoncertu,“ uvedl šéfredaktor Radia Wave Tomáš Turek.

V první části vystoupí mladá slovenská písničkářka Tante Elze spolu se známým slovenským skladatelem a hudebníkem Martinem Burlasem. Společně zahrají převážně melancholické písně Tante Elze v upravených aranžích Martina Burlase, ale i několik jeho vlastních skladeb.

V druhé části koncertního večera představí svůj speciální mezigenerační mixtape live Bonus a MaryC  - aka Člověk pokrokový. Člověk pokrokový představuje Bonusovu tvorbu v nových souvislostech, ve spojení s avantgardními psychedelickými beaty, které vybírá a naživo míchá a remixuje Mary C. Součástí speciálního setu pro Audioport bude spojení s pěveckým sborem seniorek Elpida a mladými rappery Cincinaty. Populární seniorky sboru Elpida, které se pravidelně schází v centru o.p.s. Elpidy pod vedením Zuzany Seibertové spolupracovaly dříve nejen s Bonusem, ale také s Please The Trees nebo Janem Burianem. Nejmladšími účastníky celého koncertního setu budou teenageři Cincinaty, odvážní romští rappeři z pražského sídliště Černý Most.

Mezinárodní projekt Audioport jsou vzájemné koncerty mladých současných českých a slovenských kapel a interpretů.  Projekt je výsledkem dlouhodobé vzájemné spolupráce mezi Českým rozhlasem a Rozhlasem a televizí Slovenska. Obě organizace tak hodlají podporovat současnou hudební scénu obou zemí a zacílit své aktivity na mladé publikum.

pátek 24. dubna 2015, 20:00

AUDIOPORT LIVE

Tante Elze a Martin Burlas (SK) & Člověk pokrokový, Elpida, Cincinaty (CZ)

Studio 1, Vinohradská 12, Praha

Vstup zdarma – kapacita sálu omezena – rezervace na email: radiowave@rozhlas.cz

V přímém přenosu odvysílá Radio Wave a Rádio_FM od 20:00 do 22:00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…