Radiožurnál a Radio Wave nabídnou reportáže z Fashion Week v Londýně

17.02.2016 13:12

Stanice Českého rozhlasu Radiožurnál a Radio Wave přinesou novinky z letošního Fashion Week v Londýně. Moderátorka Veronika Ruppert odvysílá pro posluchače přímo z místa reportáže a rozhovory o módě, špičkových návrhářích a nových talentech. Na Fashion Week se představí i několik českých návrhářů. Hodnotit je budou experti módního průmyslu včetně zástupců platformy Not Just a Label.

Radiožurnál a Radio Wave nabídnou reportáže z Fashion Week v Londýně
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Připravujeme na 19. a 20. února živé vstupy přímo z centra dění. Posluchači se dozví, jak čeští designéři obstáli v zahraniční konkurenci, jakou mají šanci v Británii prorazit a v neposlední řadě, jaké trendy londýnský týden módy představil na přehlídkových molech,“ uvedla moderátorka Českého rozhlasu Veronika Ruppert.

Fashion Week patří k nejprestižnějším a největším módním akcím na světě. Jeho tradice sahá do poloviny osmdesátých let 20. století. Své kolekce na něm prezentují špičkové britské módní značky a návrháři jako Vivienne Westwood, Gareth Pugh nebo Burberry, ale prostor pravidelně dostávají i módní talenty z celého světa.

„V letošním roce se podařilo navázat úzkou spolupráci s platformou Not Just a Label (NJAL), což je v současné době nejlepší odrazový můstek pro každého talentovaného návrháře, který chce prorazit na mezinárodním poli. Měsíční online návštěvnost NJAL adresy se pohybuje v řádech desítek milionů, nicméně NJAL je současně i respektovaným partnerem pro světoznámé módní značky ve vyhledávání nových jmen. Zástupci NJAL včetně šéfa právě pro talent scouting se osobně setkají s návrháři přímo na výstavě a dají mladým českým talentům cennou zpětnou vazbu,“ řekla Edita Kudláčová z Kreativního centra (HUB) Českého rozhlasu, které mezinárodní spolupráci s NJAL projektově připravilo.

Součástí Fashion Week je i projekt Last Fata Morgana, kterou připravilo České centrum v Londýně. Jde o jednu z výstav v prostoru Somerset House v centru Londýna. Dům bude plný prací mladých tvůrců z celého světa, na které se může vedle novinářů a profesionálů, podívat i široká veřejnost. Sedm návrhářů z pražské UMPRUM vybral vedoucí Ateliéru módní tvorby Pavel Ivančic. Jejich práce spojuje nový přístup k tradičním lokálním technikám - představí například tvarově extravagantní plstěné klobouky, gobelínové šaty nebo nová oděvní podoba původní Československé výtvarné techniky Art Protis.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…