Raiffeisenbank posílí kapitál o 868 milionů korun

03.05.2014 16:14

Dnešní valná hromada Raiffeisenbank a.s. rozhodla o navýšení kapitálu banky, které umožní bance pokračovat v další expanzi. Valná hromada zároveň schválila rozdělení loňského zisku.

Raiffeisenbank posílí kapitál o 868 milionů korun
Foto: Raiffeisenbank
Popisek: Raiffeisenbank

Dnešní řádná valná hromada Raiffeisenbank a.s. rozhodla o rozdělení loňského zisku a posílení kapitálu banky. Banka z loňského zisku ve výši 914 milionů korun vyplatí dividendu ve výši 868,4 milionu Kč, do zákonného rezervního fondu ze zisku převede 45,7 milionu korun. Akcionáři celou dividendu obratem investují zpět v České republice.

„Pokračujeme v tradici minulých let, akcionáři celou vyplacenou dividendu reinvestují zpět do banky formou navýšení kapitálu. Raiffeisen Bank International považuje Českou republiku za jeden ze svých šesti klíčových trhů. Navýšení kapitálu nám umožní pokračovat v našem růstu na českém trhu, chceme dále posilovat naší pozici banky zaměřené na kvalitní služby pro prémiové klienty i podnikatele,“ uvedl generální ředitel Raiffeisenbank Mario Drosc.

Z vyplacené dividendy tak akcionáři posílí základní kapitál banky o 868,4 milionu korun na nových 11,06 miliardy korun. Na navýšení kapitálu se podílejí všichni akcionáři podle svých dosavadních podílů, akcionářská struktura se tedy nemění. Majoritním vlastníkem zůstává Raiffeisen Bank International AG se 75 % podílem, zbývajících 25 % drží RB Prag Beteiligungs.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…