Reakce Finanční správy ČR na článek v Hospodářských novinách "Zesiluje boj proti změnám DPH"

05.12.2015 19:08

Finanční správa se ohrazuje proti tvrzení uvedeném v článku (z 4. 12., autor M. Mikulka), že se stále přesně neví, co se má na který řádek kontrolního hlášení vyplňovat. Už ze stávajícího obsahu a rozsahu informací, které jsou od května tohoto roku zveřejněné na webu Finanční správy, je naprosto zřejmé, jak se bude hlášení vyplňovat.

Reakce Finanční správy ČR na článek v Hospodářských novinách "Zesiluje boj proti změnám DPH"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Dosud byly informace k vyplňování formuláře označeny jako předběžné, ale jen proto, že jsme doplňovali praktické detaily, které reagovaly na dotazy ke specifickým oblastem, tak jak přicházejí z praxe. Testování formuláře již běží od úterý 1.prosince. O tom, kdy ke spuštění testování dojde, věděli plátci od července. Kromě uvedeného jsou nejčastější dotazy plátců zodpovídány a další aktuální informace poskytovány na webu Finanční správy na adrese www.financnisprava.cz/kontrolnihlaseni.

Kritizovaný druh obchodované komodity – s výjimkou režimu přenesení daňové povinnosti- se do kontrolního hlášení vůbec neuvádí. Finanční správa kontrolním hlášením nezíská žádné nové údaje. K vykazovaným údajům má přístup již podle stávajícího zákona o DPH. Nově je však bude mít k dispozici v takové struktuře a čase, která jí na rozdíl od současnosti umožní včasné rozkrývání složitých daňových podvodů a předcházení neoprávněnému vyplácení nadměrných odpočtů DPH. Díky tomuto kroku Finanční správa daně od podvodníků také skutečně vybere, respektive nárokované odpočty DPH podvodníkům nevyplatí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…