Reakce HK ČR na včerejší TK ERÚ

08.07.2014 15:00

Hospodářská komora České republiky (HK ČR) reaguje na vystoupení předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Aleny Vitáskové v rámci včerejší tiskové konference.

Reakce HK ČR na včerejší TK ERÚ
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

V souvislosti s vyjádřením předsedkyně ERÚ k postupu HK ČR při vyjednávání pravidel čtvrtého regulačního období, kdy jako své zástupce na vyjednávání s ERÚ vyslala zaměstnance RWE a Net4gasu uvádíme následující:

HK ČR i přes velmi krátký časový horizont zpracovala připomínky k Návrhu vyhlášky o způsobu regulace cen a postupech pro regulaci cen v plynárenství, které v rámci řádného termínu odeslala. První termín pro vypořádání připomínek byl ze strany ERÚ zrušen. O náhradním termínu jsme byli informováni narychlo s upozorněním, že v případě neúčasti na jednání nebudou naše připomínky zohledněny. I přesto se zástupci HK ČR (jako jediní) tohoto jednání zúčastnili. 

HK ČR ve světle uvedeného považuje za nutné upozornit, že zmiňovaní zástupci společností RWE a Net4gas jsou představiteli člena HK ČR Českého plynárenského svazu a současně členy energetické sekce při HK ČR jako oficiálního poradního orgánu představenstva. Z tohoto důvodu nepovažujeme za překvapivé, že právě tito zástupci při vypořádání připomínek reprezentují stanoviska Hospodářské komory České republiky, které byly oficiálně schváleny energetickou sekcí a nejvyšším vedením HK ČR.

Jsme si dobře vědomi toho, že legislativa týkající se energetiky musí být vyvážena tak, aby byli zohledněni nejen energetičtí producenti, ale i spotřebitelé. Takové procedury, které přihlížejí zájmům všech našich členů, HK ČR standardně uplatňuje a hodlá tak postupovat i do budoucna. Rovněž doufáme, že v podobných případech ERÚ zvolí systematičtější přístup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…