Reakce MD ke zrušení tendru ze strany ÚOHS na provoz rychlíku mezi Plzní a Mostem

06.11.2015 9:35

S rozhodnutím ÚOHS nesouhlasíme a podáme proti němu rozklad.

Reakce MD ke zrušení tendru ze strany ÚOHS na provoz rychlíku mezi Plzní a Mostem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo dopravy

Právě proto, aby nedošlo k diskriminaci žádného z účastníků soutěže, dali jsme do podmínek nabídkového řízení, že výše jízdného pro držitele takzvaných režijek bude odpovídat tarifu dopravce, nikoli sníženým hodnotám podle stávajícího systému režijního jízdného. Není pravda, že tarif pro držitele režijek určuje zákon.  Tarif svým rozhodnutím stanoví ministerstvo dopravy a to jasně deklarovalo, že pro soutěženou linku ponechá výši jízdného pro majitele režijek na uvážení dopravce.
Ministerstvo dopravy věří, že ÚOHS svůj postoj přehodnotí. Rozhodnutí zatím není pravomocné, takže do přípravy soutěží na další dotované linky nijak zasahovat nebudeme. Pokud by skutečně měl závěr ÚOHS platit, byly by problémem režijního jízdného ohroženy nejen další soutěže na státní rychlíkové linky, ale i krajské tendry na regionální dopravu. MD by pak zřejmě bylo nuceno předložit návrh na zrušení paragrafu, který umožňuje stanovit režijní jízdné pro zaměstnance ČD, SŽDC a dalších vybraných státních organizací. Stejně jako v autobusové dopravě či u soukromých dopravců na železnici by tak o případných benefitech v oblasti jízdních dokladů rozhodoval sám dopravce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…