Reakce předsednictva krajské tripartity na vyjádření ministra průmyslu k OKD

22.12.2016 9:43

Prohlášení předsednictva tripartity MS kraje

Reakce předsednictva krajské tripartity na vyjádření ministra průmyslu k OKD
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Důl Paskov

V návaznosti na oznámení ministra průmyslu Jana Mládka o zapojení s. p. DIAMO do řešení situace společnosti OKD, předsednictvo krajské tripartity sděluje, že nebylo informováno (a dosud oficiálně není, pouze přes média) o záměrech a postupu státu v OKD, přestože o to opakovaně žádalo. Naopak, ministr průmyslu při návštěvě Ostravy 14. 11. vyzval tripartitu a kraj, aby mu sdělili své stanovisko k případné státní pomoci pro OKD. To včera předsednictvo tripartity učinilo dopisem na základě návrhu a žádosti OKD. Následně ministr na tiskové konferenci oznámil jinou formu státní pomoci - nabídku DIAMA. Předsednictvo konstatuje, že zapojení státu vítá a podporuje. Takové řešení krajská tripartita navrhovala už před rokem.

Předsednictvo opakovaně žádá vládu i její jednotlivé členy, aby informovali kraj a krajskou tripartitu o svých krocích a plánech, nejen přes média, a komunikovali a spolupracovali se zástupci regionu na dalším postupu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…