Recyklační víkend v Národním technickém muzeu

20.09.2017 16:06

Národní technické muzeum získalo v uplynulých letech během Recyklačních víkendů, které už tradičně pořádá ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN, mnoho zajímavých přírůstků do sbírky domácích spotřebičů a elektrotechniky. Letošní Recyklační víkend se uskuteční 22. – 24. září.

Recyklační víkend v Národním technickém muzeu
Foto: wikipedia
Popisek: Národní technické muzeum.

Návštěvníci Národního technického muzea mohou v těchto dnech přinést staré elektrospotřebiče, jako např. mixéry, vysavače, fény, chladničky, pračky, vrtačky apod., předat je ELEKTROWINu k recyklaci a získat za to slevu na vstupném* a malý dárek.

Přinesené spotřebiče nejdříve projdou rukama kurátorů sbírek, kteří si z nich vyberou ty nejhodnotnější. Podle Lucie Střechové, kurátorky sbírky technika v domácnosti NTM, nejde ani tak o hledání unikátů, jako spíš o doplnění jednotlivých řad, které dosud nebyly kompletní. Hodnotu spotřebičů zvyšují původní obaly, návody k použití nebo dokonce účtenky z obchodu. Dotvářejí totiž historický rámec a dávají jim příběh. Ve sbírkách NTM dosud nejvíc scházely spotřebiče z 80. a 90. let 20. století, ne tedy ty úplně nejstarší. Přesto se už během prvního Recyklačního víkendu s ELEKTROWINem objevily i opravdu památeční kousky. Například dvě kompresorové lednice z 30. let a ještě o desetiletí starší rozhlasový přijímač.

A na ty, co dorazí 23. 9. 2017 mezi 10 a 18 hod. do Letenských sadů u Letenského zámečku (naproti Národnímu technickému muzeu), čeká bohatý doprovodný program finále celorepublikové roadshow s názvem Přelez, přeskoč, recykluj! Vystoupí zde kapely BABYlon band, Pískomil se vrací, uvidí vystoupení Dog Dancing, ukázky parkouru, jízdy na jednokolce, yoyo a žonglování. Pro děti jsou připraveny nafukovací atrakce, kde si mohou i zasoutěžit.

*) Uplatnit bude možné slevu ve výši 90 Kč na plné vstupné do Národního technického muzea. Slevu obdržíte ve dnech 22. – 24. září 2017 u pokladny proti kuponu, který získáte ve stánku ELEKTROWINu před vstupem do NTM po odevzdání spotřebiče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…