Ředitel Agentury pro sociální začleňování jednal s náměstkem primátorky Ústí nad Labem

24.11.2015 16:12

Radek Jiránek, ředitel Agentury pro sociální začleňování Úřadu vlády ČR, která patří do gesce min. Dienstbiera, se svou zástupkyní Radkou Soukupovou navštívili v pondělí 23. listopadu Magistrát města Ústí nad Labem, kde se setkali s 1. náměstkem primátorky panem Jiřím Madarem a dalšími kolegy. Diskutovali o Koordinovaném přístupu k sociálně vyloučeným lokalitám a o možnostech města využít tento komplexní nástroj boje proti sociálnímu vyloučení.

Ředitel Agentury pro sociální začleňování jednal s náměstkem primátorky Ústí nad Labem
Foto: Agentura pro sociální začleňování
Popisek: Agentura pro sociální začleňování, logo.

"Zástupce města podmínky a výhody Koordinovaného přístupu zaujaly, budou o jeho možném využití diskutovat na odborné platformě města a v případě kladného názoru odborníků ponechají konečné rozhodnutí na politické reprezentaci města na úrovni zastupitelstva. Ústí nad Labem by se tak mohlo zapojit do tzv. 5. vlny Koordinovaného přístupu, která bude vyhlášena s nejvyšší pravděpodobností v druhém pololetí roku 2016," uvedl po jednáníRadek Jiránek. Zástupci Agentury byli také seznámeni s aktivitami, které město dosud vykonalo v oblasti analýz, strategického plánování i praktických opaření v oblasti sociálniho začleňování.

Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám je nástrojem pomoci městům a obcím při sociálním začleňování sociálně vyloučených obyvatel z prostředků Evropských strukturálních a investičních fondů (dále „ESIF“) za místní podpory Agentury pro sociální začleňování. V rámci tohoto přístupu mohou města a obce koordinovaně čerpat prostředky ze tří operačních programů (OP Z, OP VVV, IROP). Podmínkou čerpání je vypracování strategického plánu sociálního začleňování, který obcím a městům Agentura pomáhá zpracovat.
Agentura již s městem Ústí nad Labem spolupracovala v letech 2008-2012.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…