Ředitel Sekce podpory MO: Intenzivnější spolupráce s VTÚ je v našem zájmu

01.11.2015 16:20

„Průsečík aktuálně řešených témat spadajících do gesce Sekce podpory Ministerstva obrany a odborného portfolia Vojenského technického ústavu je zde očividný,“ shodli se po jednání čelní představitelé obou institucí – brigádní generál Jaromír Zůna a Mgr. Jiří Protiva.

Ředitel Sekce podpory MO: Intenzivnější spolupráce s VTÚ je v našem zájmu
Foto: VTÚ
Popisek: VTÚ

Pracovní setkání se uskutečnilo poslední říjnový čtvrtek na ředitelství VTÚ, s. p. v Praze – Kbelích a účast na něm také přijali zástupce technicko – obchodního ředitele státního podniku a ředitelé tří odštěpných závodů – VTÚLaPVO Praha - Kbely, VTÚPV Vyškov a VTÚVM Slavičín.

V úvodní části informoval ředitel státního podniku VTÚ J. Protiva ředitele SPod MO generála J. Zůnu o aktuálně řešených projektech. Pozornost zaměřil například na oblast komunikačních a informačních systémů, dále na ochranu před účinky elektromagnetického pole při působení na živou sílu a kritickou infrastrukturu nebo průzkumné a pozorovací systémy. Dílčí technická řešení byla konkretizována v souvislosti s možným řešením aktuálních bezpečnostních a zdravotních hrozeb. „Vojenský technický ústav nabízí vykonávání role systémového integrátora u dílčích projektů resortu obrany za účelem komplexního řešení, včetně souvisejících garancí. Rovněž jsme připraveni k vypracování analýz, rozborů, podkladů a studií pro všechny fáze životního cyklu provozované techniky,“ řekl Jiří Protiva.          

„Naše nadcházející spolupráce musí být dlouhodobého rázu a výhradně koncepčního charakteru. S panem ředitelem státního podniku jsme si vzájemně vyjádřili profesní podporu a prodiskutovali základní parametry další možné součinnosti,“ konstatoval ředitel Sekce podpory MO a zdůraznil, že státní podniky, jejichž zakladatelem je Ministerstvo obrany, plní jedinečnou roli, kterou jiné subjekty nemohou zastoupit. „Udržují rezervní kapacity pro případné krizové situace a disponují unikátním know-how, které lze v případě potřeby efektivně a operativně využít,“ zdůraznil brigádní generál Jaromír Zůna.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…