Ředitelé VLS ČR, s.p. a AOPK ČR podepsali smlouvu o spolupráci na Brdech

20.01.2016 10:13

Za přítomnosti ministra obrany Martina Stropnického a ministra životního prostředí Richarda Brabce v pátek odpoledne podepsali ředitel Vojenských lesů a statků ČR, s. p. (VLS ČR, s.p.) Josef Vojáček s ředitelem Agentury ochrany přírody a krajiny ČR (AOPK) Františkem Pelcem na loveckém zámečku Tři trubky rámcovou smlouvu o spolupráci obou institucí při správě CHKO Brdy.

Ředitelé VLS ČR, s.p. a AOPK ČR podepsali smlouvu o spolupráci na Brdech
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

„Dohodu s našimi partnery samozřejmě vítám. Věřím, že se nám podařilo touto dohodou nastavit pravidla pro vzájemnou spolupráci i řešení situací, které bude běžný život v budoucnu při správě území přinášet, a jenž nelze všechny vymezit zákonnou úpravou,“ řekl k tomu ředitel VLS ČR, s.p. Josef Vojáček.

CHKO Brdy zahrnuje území o celkové rozloze 345 km²,z toho 260 km² je bývalý vojenský újezd ve Středních Brdech, zbytek tvoří převážně Jižní Brdy, kde CHKO nahradila dosavadní dva přírodní parky. CHKO byla k 1. lednu 2016 zřízena nařízením vlády z 12. října 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…