Ředitelem Státního fondu rozvoje bydlení se stal František Hadáček

11.11.2015 18:50

Ministryně pro místní rozvoj Ing. Karla Šlechtová jmenovala nového ředitele Státního fondu rozvoje bydlení. Stal se jím Ing. František Hadáček, a vystřídal tak ve funkci JUDr. Ing. Evu Helclovou, která nastoupila na rodičovskou dovolenou.

Ředitelem Státního fondu rozvoje bydlení se stal František Hadáček
Foto: Státní fond rozvoje bydlení
Popisek: Státní fond rozvoje bydlení, logo

„Jmenování přijímám jako výzvu a zároveň jako možnost podílet se na rozšiřování činnosti SFRB v oblasti podpory bydlení. Užší spoluprací s MMR, veřejným, bankovním a podnikatelským sektorem lze docílit takových úprav současných programů podpor, které zajistí účelnější, cílenější a efektivnější poskytování podpor. Tato spolupráce by mohla přinést i návrhy nových programů podpory bydlení. Na spolupráci se všemi se velice těším,“ uvedl po svém jmenování František Hadáček.

Ing. Hadáček (*1961) působí na SFRB od roku 2012, nejprve jako ředitel Sekce podpor byl zodpovědný za zajištění poskytování podpor podle aktivních programů a za správu aktivních dotačních, úvěrových a záručních smluv. Od srpna 2015 byl navíc pověřen zastupováním ředitele Fondu. Ing. František Hadáček vystudoval Pozemní stavitelství na ČVUT v Praze. Celou svoji předešlou pracovní kariéru strávil ve stavebnictví, kde zastával významné pozice ve výrobní i správní oblasti řízení.

Státní fond rozvoje bydlení podporuje výstavbu bytů, ať financovanou obcemi či soukromými investory, přispívá k opravám a modernizaci bytového fondu a výstavbě technické infrastruktury. Svojí činností pomáhá k naplňování cílů veřejné politiky v oblasti bydlení a rozvoje obcí, měst a regionů. K plnění úkolů užívá finanční zdroje v souladu s § 3 zákona č. 211/2000 Sb. o Státním fondu rozvoje bydlení a v souladu s nařízením vlády, kterým jsou stanoveny podmínky poskytování státní podpory bydlení podle jednotlivých programů. V rámci těchto programů poskytuje Fond finanční prostředky formou úvěrů na podporu bydlení a rozvoje obcí, měst a regionů a za tímto účelem sjednává smlouvy s obcemi i s jednotlivými příjemci podpory. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…