Ředitelka Centra světového dědictví podpořila koncepci ministra Hermana v otázce českokrumlovského otáčivého hlediště

05.11.2015 19:46

Ministr kultury dnes v Paříži jednal s ředitelkou Centra světového dědictví o českokrumlovské točně. Daniel Herman se účastní 38. zasedání Generální konference UNESCO.

Ředitelka Centra světového dědictví podpořila koncepci ministra Hermana v otázce českokrumlovského otáčivého hlediště
Foto: Radek Kraus
Popisek: Světoznámé divadlo v Českém Krumlově

Daniel Herman se dnes v Paříži setkal s paní Mechtild Roessler, ředitelkou Centra světového dědictví. Paní Roessler podpořila koncepci ministra Hermana k problematice otáčivého hlediště v Českém Krumlově. Ocenila také ministrovu snahu nalézt kompromisní řešení v této věci. Utvrdila ministra v jeho přesvědčení, že moderní divadlo je s historickým areálem kompatibilní, a že v tomto případě jde především o nalezení dobrého technického řešení. Ministr Herman uvedl: „Paní ředitelka Roessler souhlasí s tím, že točna hlediště do českokrumlovské zahrady patří, a tedy že by rozhodně neměla být odstraněna; je jen třeba věc co nejlépe a citlivě dořešit.“

V 15 hodin přednesl ministr na zasedání UNESCO národní projev, večer pak v Českém centru v Paříži zahájí výstavu fotografií Barbory Bálkové; tato expozice je součástí významné fotografické přehlídky Photo Saint-Germain, kterou podporuje francouzské ministerstvo kultury a komunikace.

V pátek krom jiného ministr navštíví redakci někdejšího exilového časopisu Svědectví, založeného a vydávaného novinářem Pavlem Tigridem, a pokloní se u desky na paměť legionářů v Palais Royale. V sobotu pak položením květin na hřbitově Pere-Lachaise uctí památku jednoho z nejvýznamnějších moderních abstraktních malířů Františka Kupky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…