Ředitelství silnic a dálnic: Tunely Cholupice a Lochkov na Pražském okruhu se na dva víkendy částečně uzavírají

09.04.2016 17:18

Tunely Lochkov a Cholupice se v termínu 8. – 10. dubna a 15. – 17. zčásti uzavřou. V provozu bude vždy pouze jedna částečně pojížděná tunelová trouba z každého tunelu, do níž bude sveden provoz v obou směrech. Při povinné odstávce dojde kromě čištění po zimním období především ke komplexní kontrole technologického vybavení, kamerového systému a stavební, konstrukční části tunelového komplexu.

Ředitelství silnic a dálnic: Tunely Cholupice a Lochkov na Pražském okruhu se na dva víkendy částečně uzavírají
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

1)     Uzavírka pravé tunelové trouby tunelu Cholupice a levé tunelové trouby tunelu Lochkov v termínu 8. 4. 2016, 21:00 hod. – 10. 4. 2016, 12:00 hod.

Doprava ve směru Plzeň bude v tunelu Cholupice vedena jedním jízdním pruhem v protisměrné tunelové troubě a v tunelu Lochkov dvěma jízdními pruhy, vždy v režimu 2+1. Doprava ve směruBrno bude v tunelu Lochkov vedena jedním jízdním pruhem v protisměrné tunelové troubě a v tunelu Cholupice dvěma jízdními pruhy, vždy v režimu 2+1.

2)     Uzavírka levé tunelové trouby tunelu Cholupice a pravé tunelové trouby tunelu Lochkov v termínu 15. 4. 2016, 21:00 hod. – 17. 4. 2016, 12:00 hod.

Doprava ve směru Plzeň bude v tunelu Cholupice vedena jedním jízdním pruhem a v tunelu Lochkov jedním jízdním pruhem v protisměrné tunelové troubě, vždy v režimu 1+1. Doprava ve směruBrno bude v tunelu Lochkov vedena jedním jízdním pruhem a v tunelu Cholupice jedním jízdním pruhem v protisměrné tunelové troubě, vždy v režimu 1+1.

Oba výše zmiňované tunely jsou dvoutubusové, tunel Lochkov měří 1 650 metrů, tunel Cholupice je dlouhý 1 950 metrů. Při odstávce bude zkontrolována i kompletní stavební část trub a všechny použité technologie. Na jejich bezchybném provozu závisí bezpečnost řidičů při nenadálé události v tunelu, jako je například stojící vozidlo, zakouření tunelové trouby či cokoli dalšího. Zařízení musí při mimořádné události v tunelové troubě bezprostředně zareagovat podle stanovených pravidel, například uzavřít tunel, odklonit dopravu, povolat potřebné zásahové pracovníky atd. Veškerá bezpečnostní infrastruktura a zajišťovací systémy tunelů na Pražském okruhu představují současnou evropskou špičku v zajištění tunelů.

Kontroly tunelů jsou předepsány Technickými podmínkami pro každý tunel individuálně, v případě tunelů Lochkov a Cholupice to je minimálně dvakrát ročně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…