Ředitelství silnic a dálnic dokončilo rekonstrukci mostu v pravém jízdním pásu na dálnici D10 u obce Svémyslice

03.12.2016 8:15

V roce 2017 je plánována uzavírka pro levý jízdní pás. Díky technickým opatřením na nově vybudovaném pravém mostním objektu bylo dosaženo potřebné šířky pro uspořádání dopravy v režimu 2+2 jízdní pruhy. Tímto opatření dojde k výraznému zlepšení dopravních omezení pro stavební sezonu 2017.

Ředitelství silnic a dálnic dokončilo rekonstrukci mostu v pravém jízdním pásu na dálnici D10 u obce Svémyslice
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Stavba byla vzhledem ke křížení plynovodů a jiným technickým opatřením velmi složitá na vlastní provádění a byla pod přísnou kontrolou postupu stavebních prací a dodržování harmonogramu.

V letošním roce byla provedena demolice pravého mostu, ochrana plynovodu, pilotové zakládání, stavba spodní stavby mostu, nosná konstrukce a římsa mostu, vozovkové souvrství, zábradlí, svodidla a dále rozšíření stávající D10 v úseku mezi přejezdy středního dělícího pásu.

V současné době již bylo povoleno předčasné užívání stavby. V následujících dnech budou probíhat ještě dokončovací práce na dopravním značení, režim dopravy však bude již 2+2 jízdní pruhy.

Fotografie ukazuje rozšířenou vozovku, která umožní v příštím roce, při rekonstrukci mostu v levém jízdním pásu, vedení dopravy v režimu 2+2 jízdní pruhy, díky čemuž bude odstraněn problém tvorby kolon v místě stavby. 

Zhotovitelem stavby je SaM silnice a mosty a. s. Po dobu zimní přestávky nebudou v místě stavby dopravní omezení. Předpokládaný termín zahájení prací je na jaře příštího roku na základě vhodných klimatických podmínek.

Celková cena rekonstrukce je cca 39 milionů Kč bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …