Ředitelství silnic a dálnic informuje o uzavírkách na nejdůležitějších prázdninových trasách

07.07.2015 16:02

Aktuální informace Ředitelství silnic a dálnic a Ústředního automotoklubu o chystaných i probíhajících uzavírkách na nejdůležitějších prázdninových trasách:

Ředitelství silnic a dálnic informuje o uzavírkách na nejdůležitějších prázdninových trasách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Dopravní omezení na cestě do Chorvatska

Na komplikace se musí řidiči připravit na průtahu Vídní, na dálnici A23 v ulici Wiener Südosttangente, kde je v obou směrech uzavřen jízdní pruh na Práterském mostě kvůli stavebním pracím až do 30. 12. 2017.

Na stejné dálnici ve Vídni se dá očekávat zdržení i mezi Vösendorfem a Kagranem v ulici Süd Autobahn, kde je uzavřen jízdní pruh až do 30. 12. 2018.

Bez uzavírek není ani dálnice A2 na trase z Vídně do Gratzu. Na 44. km počítejte až do 31. 7. 2015 s převedením jednoho pruhu do protisměru.

Ve Slovinsku je hlášena uzavírka od začátku července na 4. km dálnice A1 v Mariboru, kde je také uzavřen jeden jízdní pruh, kvůli stavebním pracím.

Na 6 týdnů se uzavře silnice mezi Vídní a Bratislavou

Nově je od 6. července po dobu 6 týdnů zcela uzavřena souběžná silnice (B9) s dálnicí A4 a A6 vedoucí z Vídně na Bratislavu. Opravovat se tam bude úsek mezi městy Fischamend a Petronell-Carnuntum. Tato trasa je hojně využívána jako alternativa, jak se dostat z Bratislavy do Vídně bez rakouské dálniční známky.

Omezení kvůli horku v Německu

Možné poškození komunikace hrozí na dálnicích A3 Norimberk - Regensburk - Passau a A93 v okolí města Holledau. Kvůli této hrozbě je v těchto úsecích až do odvolání snížena rychlost na 80 km/h. 

Francie

- Mýto
Od letní sezóny se mění zpoplatnění sazby mýtného pro karavany, obytná auta a auta s vlekem nad 3,5 tuny. Budou nově spadat do kategorie 4 (kamiony). Mýtné se tak zvedne zhruba o polovinu. Jen v Německu se to však bude týkat 47% všech registrovaných vozidel spadajících do této skupiny.

Ti co cestují do Francie osobním vozem nebo na motorce se však nemusejí ničeho bát. Mýtné je stejné jako loňský rok.

Příklad:
Pokud nově pojedete po dálnici A7 vedoucí z Lyonu do Marseille, nově zaplatíte 71,70 Eur za obě cesty. Dříve to však bylo 38,50 Eur.

- Pokuty
Od 1. 7. 2015 se mění sazba pokut za alkohol pro nové řidiče a platí nový zákaz používání sluchátek v silničním provozu.

Alkohol pro mladé řidiče
Od 1. 7. 2015 je ve Francii platná změna pokut za alkohol u začínajících řidičů a profesionálů. Pro tuto skupinu je snížena hodnota tolerance alkoholu z 0,5 promile na 0,2 promile a když takový řidič nadýchá od 0,2 do 0,5 promile, hrozí mu pokuta 135 Eur, odebrání 6 bodů a zákaz řízení na 3 roky. Pokud však nadýchá více jak 0,8 promile hrozí mu sankce až 9000 Eur, odebrání 6 bodů, zákaz řízení na 3 roky, zabavení vozidla a v závažných případech i trest odnětí svobody na 4 roky.

Sluchátka
Ministr vnitra Bernard Cazeneuve oznámil nový zákon o zákazu používání sluchátek v silničním provozu. Zákon zakazuje užívání sluchátek, ale i hands free sady v podobě sluchátka do ucha, pro řidiče osobní i nákladních vozidel, motorkáře a cyklisty. Pokuta za nedodržení tohoto předpisu je 135 Eur a 3 body. Jedná se tak o trestný čin 4 třídy. 

Aktuální informace o dopravní situaci v ČR: www.dopravniinfo.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…