Ředitelství silnic a dálnic opraví v průběhu letních prázdnin část silnice I/43 mezi Brnem a Kuřimí

05.07.2015 18:01

Ředitelství silnic a dálnic provede během letních prázdnin opravu silnice I/43 v km 5,3 až 7,6. Oprava potrvá necelé dva měsíce. Realizace bude prováděna v prázdninových měsících, kdy se zvláště v ranní a odpolední špičce očekává snížení intenzity dopravy z důvodu čerpání dovolených a průběhu prázdnin ve školách. Při opětovném zvýšení dopravních intenzit na začátku září, budou již práce dokončeny a úsek zprovozněn v plném rozsahu.

Ředitelství silnic a dálnic opraví v průběhu letních prázdnin část silnice I/43 mezi Brnem a Kuřimí
Foto: kurim.cz
Popisek: Kuřim, zámek.

Oprava silnice I/43 bude probíhat v úseku od km 5,269 (u ČSPH East Oil) po km 7,620 (konec čtyřpruhu Česká). Oprava bude realizována odfrézováním tl. 100 mm a pokládkou nového krytu vozovky. V místě poruch bude provedena sanace. Součástí opravy bude obnova vodorovného dopravního značení a úprava nezpevněných krajnic. Oprava bude provedena za částečné uzavírky (vedení dopravy vždy po jedné polovině směrově děleného čtyřpruhu). V celé délce úseku jsou dostatečné šířkové poměry a bude tedy zachován provoz v obou směrech.

Dopravní opatření:

Realizace stavby se plánuje ve dvou etapách. Práce budou prováděny v jednom pásu a do druhého pásu bude převedena doprava vždy v uspořádání 2 + 1, a to při zachování dvou jízdních pruhů ve směru od Brna v obou etapách.

Zdůvodnění:

Směr SVITAVY – BRNO: z navazujícího dvoupruhu je dopravní tok automobilů řazen ve směru do Brna vždy v jednom proudu, tudíž nebude docházet k narušení plynulosti dopravy v tomto směru.

Směr BRNO – SVITAVY: doprava bude v obou etapách výstavby vedena vždy ve dvou pruzích, bude snížena rychlost, souběh do jednoho pruhu bude na konci stavby, tj. v místě, kde končí čtyřpruh. Nepředpokládá se narušení plynulosti dopravy z důvodu realizace stavby „I/43 ČSPH East Oil – konec čtyřpruhu“.

Termín opravy:

1. Etapa 7. 7. 2015 – 2. 8. 2015 realizace směru Kuřim – Brno
2. Etapa 3. 8. 2015 – 31. 8.2015 realizace směru Brno - Kuřim

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…