Ředitelství silnic a dálnic zahájilo opravu dálnice D2 u Brna

04.04.2016 15:15

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo v sobotu 2. dubna opravu levé poloviny dálnice D2 v km 0,400 – 3,200 (ve směru na Brno). Rekonstrukce opačného směru byla provedena již v loňském roce. Oprava potrvá do konce července.

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo  opravu dálnice D2 u Brna
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Oprava levé části dálnice D2 v úseku -0,4 – 3,2 km bude probíhat za omezeného provozu, který povede po jednom a částečně druhém jízdním pruhu. Na začátku oprav dojde k uzavření levého jízdního pruhu s režimem dopravy 2 + 1 + 1. V druhé polovině června bude na jeden týden vedena doprava 2 + 1 jízdní pruhy. Na závěr stavby se práce přesunou do pravého jízdního pruhu s  uzavírkou výjezdové i nájezdové větve vlevo u obchodního centra OC AVION Shopping park Brno. Koncem června pak bude doprava převedena do režimu 2 + 2 jízdní pruhy. Práce byly rozvrženy do celkem 8 etap, aby byl co nejmenší dopad na plynulost dopravy.

V průběhu oprav bude zcela vyměněn povrch vozovky včetně ložných vrstev v úseku -0,400 až 1,500 km. V km 1,500 až 3,200 bude odstraněn stávající cementobetonový kryt a nahrazen asfaltovým souvrstvím.  V celém úseku budou nainstalována nová ocelová a betonová svodidla a veřejné osvětlení. Na začátku léta budou osazeny rovněž nové portály dopravního značení.

V rámci oprav dojde k dočasným uzavírkám nájezdu a sjezdu na OC AVION Shopping Park Brno, kdy bude doprava vedena po vyznačených objízdných trasách.

Vedení dopravy (etapa VI) od 2. 4. 2016 (7:00) do 17. 4. 2016 (režim 2 + 1 + 1):

Ve směru na Bratislavu je v km cca -0,470 uzavřen levý jízdní pruh a doprava je svedena ve dvou jízdních pruzích do pravého jízdního pruhu a do jízdního pruhu vedeného v kolektorovém pásu MÚK Brno-jih (EXIT 1/EXIT 196). Doprava z kolektorového pásu je od km 1,170 svedena zpět do pravého pásu dálnice do pruhu pro pomalá vozidla. V km 3,255 končí přechodné dopravní omezení.

Ve směru na Brno je v km 3,255 – (-0,310) doprava vedena následujícím způsobem:

·         pravý jízdní pruh je od km 3,255 veden ve stávajícím pásu dálnice; od km 1,755 je převeden do pomocného pruhu v oblasti zpevněné krajnice a následně do kolektorového pásu MÚK Brno-jih (EXIT 1/EXIT 196); z tohoto pruhu je umožněn výjezd v přilehlých křižovatkách;

·         levý jízdní pruh je převeden přejezdem středního dělicího pásu (dále jen „SDP“) v km 3,255 – 3,175 do protisměrného pásu dálnice, ve kterém pokračuje až k přejezdu SDP v km -0,270 – (-0,370), kterým je převeden zpět do levého pásu dálnice.

Nejvyšší dovolená rychlost je v místě přechodného dopravního omezení stanovena na 80 km/h.

Ředitelství silnic a dálnic se omlouvá řidičům za způsobené dopravní komplikace během této opravy.

Základní informace o stavbě:

Název stavby: D2 oprava AB a CB vozovky D2 km -0.400 – 3.200

Investor: ŘSD ČR

Zhotovitel: EUROVIA CS

Doba výstavby: 04/16 – 07/16

Cena díla: 267 milionů Kč

Aktuální informace k dopravním omezením jsou dostupné na http://www.dopravniinfo.cz/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…