Ředitelství silnic a dálnic zahajuje třetí etapu opravy na dálnici D2 u Brna

18.09.2015 12:03

Ředitelství silnic a dálnic pokračuje dle stanoveného harmonogramu s rekonstrukcí dálnice D2 v km -0,4 – 3,2 vpravo, kde dostane dálnice kompletně nový asfaltový povrch. Technicky i organizačně se jedná o velmi náročnou opravu z hlediska skloubení kvalitní opravy povrchu s co nejmenším zásahem do plynulosti provozu a obslužnosti míst podél dálnice.

Ředitelství silnic a dálnic zahajuje třetí etapu opravy na dálnici D2 u Brna
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Třetí etapa oprav bude zahájena 18. září a obsahuje práce v obslužném kolektoru. Vyžádá si uzavření jedné větve na MÚK 1 Brno-Jih a jedné větve na MÚK u OC IKEA. Řidiči při plánování cest budou muset počítat i s uzavřením příjezdu k ČSPHM OMV. V MÚK 3 Chrlice bude umožněno odbočení z pravého jízdního pásu, ale bude uzavřeno připojení směr Bratislava. Také bude na 2 × 2 dny uzavřen příjezd k OC IKEA z pravého kolektoru. Objízdná trasa v délce 4,4 km bude řádně značena a bude vedena otočením přes MÚK 3 Chrlice.

Vedení dopravy od 18. 9. do 1. 10. 2015:

Ve směru na Bratislavu je od km 1,142 vedena doprava následujícím způsobem: levý jízdní pruh je převeden přejezdem středního dělicího pásu (dále jen „SDP“) do protisměrného (levého) pásu dálnice a pravý jízdní pruh je převeden do levého jízdního pruhu na stávajícím (pravém) pásu dálnice. Takto je doprava vedena podél pracoviště v režimu (2 + 1) + (1) až k přejezdu SDP v km 3,175 – 3,255, přes který je převeden protisměrný pomocný pruh zpět do pravého pásu dálnice. V km 3,305 končí přechodné dopravní omezení. Nejvyšší dovolená rychlosti je v místě přechodného dopravního omezení stanovena na 80 km/h.

Při pravém jízdním pásu je uzavřena pravá polovina MÚK Chrlice (EXIT 3), tj.

a) výjezdová větev Brno (D2) → Modřice/Chrlice (I/152)pro kterou je vedena objízdná trasa dále po D2 do MÚK Blučina (EXIT 11), kde je doprava nasměrována zpět ve směru Brno, přičemž při levé polovině MÚK Chrlice (EXIT 3) je umožněn sjezd do cílových destinací;

b) nájezdová větev Modřice/Chrlice (I/152) → Bratislava (D2), pro kterou je vedena objízdná trasa po D2 ve směru Brno do MÚK Brno-jih (EXIT 1), ve které je doprava nasměrována zpět na D2 ve směru Bratislava a dalších cílových destinací.

Ve směru na Brno je v km 3,565 uzavřen levý jízdní pruh a doprava je svedena ve dvou pomocných pruzích do pravé části pásu dálnice, přičemž pravý pomocný pruh je veden jako odbočovací pruh k MÚK Chrlice (EXIT 3). Odtud (km cca 2,800) je doprava vedena v krátkém úseku v jednom – pravém – jízdním pruhu, přičemž připojovací pruh z MÚK Chrlice (EXIT 3) opět přechází v pravý pomocný pruh v oblasti zpevněné krajnice, tzn., že doprava je od tohoto místa (km cca 2,500) vedena opět ve dvou pomocných pruzích, a to až do km 1,142, kde končí přechodné dopravní omezení. Nejvyšší dovolená rychlosti je v místě přechodného dopravního omezení stanovena na 80 km/h.

Celková oprava dálnice D2 v km -0,4 – 3,2 vpravo potrvá do 31. 10. 2015. O dalších změnách ve vedení dopravy budeme včas informovat.

Tato oprava je součástí nového konceptu ŘSD stanoveném v roce 2011, kdy se opravy dálnic provádějí v dlouhých celcích, jež šetří finance a celkový čas omezení pro řidiče. Ročně je takto opraveno 5% délky sítě, což v dlouhodobém měřítku představuje trvale udržitelný stav vozovek tak, aby již nedocházelo k havarijním stavům, ke kterým došlo na dálnicích D1 a D2 či na rychlostní komunikaci R7.

Jak ukazuje přiložená grafika ve formě mapy v PDF, ŘSD zahájilo opravy na dálnici ve velmi vysokém tempu v řádech stamilionů korun ročně. Pouze za letošní a loňský rok bylo/bude opraveno 36 km na délce 48 km (x2 pásy) neodpovídajících betonových vozovkách mezi Brnem a Břeclaví. Směr Brno – Bratislava je po pouhých 2 letech opraven ve většině své délky. Grafika zároveň ukazuje plány pro další období.

Ke stažení

D2 Brno - Břeclav 2015.pdf
TZ_ŘSD_Ředitelství silnic a dálnic zahajuje další etapu oprav na dálnici D2 u Brna.pdf

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…