Ředitelství silnic a dálnic zahajuje výstavbu 2. etapy silnice I/37 Pardubice-Trojice

04.03.2015 14:22

Ředitelství silnic a dálnic zahájí v pondělí 2. března výstavbu 2. etapy silnice I/37 Pardubice – Trojice. Jedná se o významnou stavbu, neboť tato komunikace tvoří hlavní dopravní tepnu na východě Čech.

Ředitelství silnic a dálnic zahajuje výstavbu 2. etapy silnice I/37 Pardubice-Trojice
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Silnice I/37 bude rozšířena ze stávající dvoupruhové na komunikaci čtyřpruhovou, dělenou středním dělicím pásem. Křížení komunikací v dolní křižovatce MÚK Závodiště bude řešeno okružní křižovatkou se dvěma samostatnými odbočovacími pruhy vpravo a jedním samostatným jízdním pruhem ve směru Hradec Králové – Chrudim vedeným mimo křižovatku. Dojde k rozšíření rampy mimoúrovňové křižovatky Závodiště.

V řešeném úseku se jedná o rozšíření komunikace postupným dobudováním jízdního pásu k již existující silnici. Stavba „I/37 Pardubice – Trojice“ se nachází přímo v Pardubicích, přičemž bude tvořit část kapacitního průtahu ve směru sever – jih. Jedná se o nejzatíženější úsek silnice I. třídy v Pardubickém kraji.

„Ve vztahu k ostatním plánovaným dopravním stavbám v okolním území bude dostavba silnice významným přínosem pro bezpečnost a plynulost silničního provozu. Dojde ke snížení hlučnosti a množství emisí“ konstatuje generální ředitel ŘSD ČR Jan Kroupa. Stavba bude zařazena do Operačního programu Doprava II a spolufinancována z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Data o stavbě

Hlavní trasa:
délka: 986,5 m
kategorie: S 24,5/70 (MS 31,0/26,5/70)
plocha vozovek: 30 868 m2
počet všech stav. objektů: 46

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ředitelství silnic a dálnic

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…