Ředitelství silnic a dálnic zefektivní spolupráci se Státním pozemkovým úřadem

26.11.2015 7:33

Státní pozemkový úřad společně s Ředitelstvím silnic a dálnic dnes podepsal Dohodu o vzájemné spolupráci.

Ředitelství silnic a dálnic zefektivní spolupráci se Státním pozemkovým úřadem
Foto: Státní pozemkový úřad
Popisek: Státní pozemkový úřad

Ústřední ředitelka Státního pozemkového úřadu (SPÚ) Ing. Svatava Maradová, MBA a generální ředitel ŘSD Ing. Jan Kroupa svým podpisem společně deklarovali snahu o výrazné zefektivnění činnosti těchto strategických úřadů a to především v oblasti příprav společné metodiky majetkoprávního vypořádání, v oblasti vytváření pozemkových rezerv pro silniční a dálniční stavby nebo společné koordinace v rámci pozemkových úprav.

Obě organizace vyjádřily přesvědčení, že podepsaná Dohoda o spolupráci přispěje k rychlejšímu dosažení výše stanovených cílů.

„V procesu přípravy staveb je majetkoprávní vypořádání pozemků jedním z klíčových momentů, které přímo ovlivňují datum zahájení stavby. ŘSD běžně čelí v mnoha případech skutečně zdlouhavému procesu vypořádávání třeba jen jednoho či dvou pozemků na stavbě, která je jinak již připravena k zahájení. Dokončená páteřní infrastruktura je přitom klíčová k rozvoji jednotlivých regionů a potažmo i celé České republiky. Velkou pomoc proto ŘSD nalezlo v minulém roce při řešení podobných problematických případů u krajů a nyní navazujeme podobnou součinnost i se Státním pozemkovým úřadem. Výstavba silnic a dálnic v současné době výrazně akceleruje a i podpis memoranda tomuto trendu významně napomáhá", konstatoval generální ředitel ŘSD Ing. Jan Kroupa.

„Dnes uzavřená dohoda o vzájemné spolupráci vymezuje oblasti, v nichž Státní pozemkový úřad může Ředitelství silnic a dálnic ČR poskytnout zásadní součinnost ke splnění společného cíle, kterým je urychlení výstavby dopravní infrastruktury.  Společně chceme hledat nové cesty, jak realizovat majetkoprávní vypořádání pozemků v prostoru výstavby dálnic a silnic I. třídy. Společně chceme také hledat a přijímat preventivní opatření ke snižování negativních dopadů výstavby na krajinu“, říká Ústřední ředitelka SPÚ Ing. Svatava Maradová, MBA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…