Ředitelství silnic a dálnic zkrátí dopravní omezení mezi Brnem a Vyškovem v km 199 - 205

09.11.2015 18:52

Ředitelství silnic a dálnic zprovozní EXIT 203 Brno – východ již dva dny před stanoveným termínem. K provizornímu zprovoznění dojde již 12. listopadu v 18:00 hodin. Původně mělo dojít ke zprovoznění až v sobotu 14. listopadu.

Ředitelství silnic a dálnic zkrátí dopravní omezení  mezi Brnem a Vyškovem v km 199 - 205
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

„Jsme si vědomi současných velkých dopravních komplikací v okolí Brna, které jsou způsobeny zejména uzavřením jednoho jízdního pásu na dálnici D1 v km 199 - 205. Při pokládce nové obrusné vrstvy je však uzavření celého jízdního pásu nevyhnutelné. Velmi si ceníme trpělivosti řidičů, kterým se vždy snažíme vyjít vstříc. Na základě jednání se zhotovitelem se nám podařilo dojednat zkrácení dopravního omezení o dva dny“, konstatoval generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Zkrácení dopravního omezení se podaří díky firmě COLAS, která tento vstřícný krok učinila nad rámec projektu a podepsané smlouvy.

Tato oprava je součástí nového konceptu ŘSD stanoveném v roce 2011, kdy se opravy dálnic provádějí v dlouhých celcích, jež šetří finance a celkový čas omezení pro řidiče. Ročně je takto opraveno 5% délky sítě, což v dlouhodobém měřítku představuje trvale udržitelný stav vozovek tak, aby již nedocházelo k havarijním stavům, ke kterým došlo na dálnicích D1 a D2 nebo na rychlostní komunikaci R7.

 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…