Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo v rámci modernizace dva nadjezdy přes dálnici D1

08.10.2016 20:50

Minulou sobotu zprovoznilo Ředitelství silnic a dálnic dva nadjezdy přes dálnici D1. Jedná se o most přes dálnici na Veselce na silnici II/125 Vlašim – Kácov, který byl zprovozněn o půl roku dříve a dále o most na lesní cestě u obce Střechov, který ŘSD zprovoznilo dokonce s ročním předstihem.

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo v rámci modernizace dva nadjezdy přes dálnici D1
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Jedná se tedy o další dvě stavby, které se ŘSD podařilo zprovoznit před plánovaným termínem.

S předstihem již byla ukončena oprava dálnice D1 v km 220,2 až 229,5, kdy byl z důvodu konání MOTO GP očekáván zvýšený provoz a možnost jízdy dvěma pruhy v obou směrech tak značně ulevila všem řidičům.

Předčasně byla uvedena do provozu také dálnice D5 mezi Cerhovicemi a Mýtem. Doba trvání vlastní opravy vozovky obou jízdních pásu dálnice byla zkrácena o šest týdnů.

S předstihem se podařilo dokončit také opravu obchvatu Vodňan, která skončila o tři týdny dříve, než bylo naplánováno.

„Ředitelství silnic a dálnic se vždy snaží zkrátit dobu oprav na minimum. Prioritou je pro nás ovšem kvalita odvedené práce a urychlení tak není vždy možné. V případech, kdy se nám zkrácení podařilo, bych rád poděkoval našim zaměstnancům i příslušným zhotovitelům, bez jejichž přičinění by urychlení prací nebylo možné. Veřejnosti mohu slíbit, že o zkracování uzavírek budeme usilovat i nadále“, okomentoval zrychlování oprav generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

"Do oprav a modernizací dálnic a silnic prvních tříd dáváme v letošním roce rekordních 12 miliard korun a ve stejném tempu budeme pokračovat i v příštím roce. Musíme teď dohnat dluh z předchozích let, kdy se do silnic skoro neinvestovalo. Chápu, že je spousta řidičů rozzlobených a omlouvám se jim za komplikace, ale věřím, že brzy pocítí, že se po dálnicích bude jezdit bezpečněji a mnohem lépe než doposud. Kde to jde, snažíme se uzavírky co nejvíce zkrátit. Už nyní vyžaduji, aby se pracovalo na opravovaných úsecích minimálně sedm dní v týdnu, a snažím se přimět stavební firmy, aby opravovaly ve dvou směnách," konstatoval ministr dopravy Dan Ťok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…