Ředitelství silnic a dálnic zprovozňuje zrekonstruovaný průtah Náchodem

16.11.2017 10:59

Ředitelství silnic a dálnic zprovozňuje zrekonstruovanou silnici I/33 v Náchodě.

Ředitelství silnic a dálnic zprovozňuje zrekonstruovaný průtah Náchodem
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Stavební záměr řešil rekonstrukci hlavního dopravního prostoru silnice I/33 v průjezdním úseku města Náchod, od křižovatky se sil. I/14 (směr Nové Město n. M.) v km 36,480 až po km 39,923.

„Stavebně technický stav komunikace nevyhovoval současné intenzitě dopravy a aktuálním požadavkům na bezpečnost silničního provozu. Vozovkové vrstvy byly porušené, vozovka byla lokálně propadlá a odvodnění komunikace bylo poškozené. Všechny tyto závady byly během rekonstrukce odstraněny a řidičům nyní můžeme nabídnout tento důležitý silniční úsek kompletně zrekonstruovaný,“ konstatoval generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Realizace celého projektu byla vzhledem k jeho velikosti a možnostem dopravně inženýrských opatření naplánována do dvou stavebních sezón a to s rozdělením na čtyři úseky:

  1. úsek km 36,480 – 37,390 (křižovatka se sil. I/14 ve směru Nové Město nad Metují – hotel Hynek) obnova konstrukčních vrstev, nahrazení vyfrézovaného krytu (tl. 100 mm) obrusnou a ložní vrstvou
  2. úsek km 37,390 – 38,220 (hotel Hynek – OK Slavie) úplná výměna konstrukčních vrstev včetně výměny aktivní zóny
  3. úsek km 38,380 – 38,840 (OK Slavie – OK Čedok) úplná výměna konstrukčních vrstev včetně výměny aktivní zóny
  4. úsek km 38,970 – 39,923 (OK Čedok – Ametek) úplná výměna konstrukčních vrstev včetně výměny aktivní zóny

Při realizaci stavby bylo nutné vést objízdnou trasu pro kamionovou dopravu mimo stávající staveniště a to přes města a obce na silnici I/14 Dolní Radechová, Horní Radechová, Červený Kostelec, Rtyně v Podkrkonoší, Batňovice, Úpice, Suchovršice, Trutnov a dále po silnici I/37 Kocbeře, Choustníkovo Hradiště, Heřmanice, Hořenice a zpět na silnici I/33 Jaroměř.

Víme, že tato objízdná trasa způsobila obyvatelům nemalé potíže, za které se jím tímto omlouváme. Ředitelství silnic a dálnic také děkuje městu Náchod za výbornou spolupráci v průběhu celé rekonstrukce. 

V roce 2018 budou pokračovat práce na opravě objízdných tras za cca 2 mil. Kč.

Dokončením této rekonstrukce je završena celková plánovaná modernizace silnic prvních tříd procházejících městem Náchod s celkovými stavebními náklady 241 mil. Kč (bez DPH). Přínosem nejen pro uživatele silnic, ale i pro všechny občany města Náchod je zvýšení bezpečnosti silničního provozu a úrovně kvality dopravy.

I/33 Náchod, rekonstrukce silnice

Zhotovitel: Společnost Náchod - EUROVIA CZ a.s. Praha, STRABAG a.s. Praha
Cena stavby dle smlouvy: 145,6 mil. Kč (bez DPH)

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…