Regionální provozovatelé i samosprávy chtějí národní zpravodajský pořad

07.10.2016 16:07

Svaz měst a obcí České republiky (SMO ČR) a Asociace regionálních a lokálních televizí (ARLT) podepsaly v Kyjově memorandum o spolupráci a podpoře aktivit, které se dají považovat za společné. Jde především

Regionální provozovatelé i samosprávy chtějí národní zpravodajský pořad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ovládání od televize

Podle slov předsedy SMO ČR Františka Lukla je přirozeným zájmem svazu mít kvalitní partnery ve všech regionech, kteří budou schopní reálně, věcně a profesionálně zpracovávat komunální témata. Občané mají právo na přístup nejen ke kvalitnímu zpravodajskému servisu z globálního světa, ale také na informace a souvislosti, které se týkají každodenního života v kterékoliv části republiky.

Předseda ARLT Jan Dudek zdůraznil, že SMO ČR reprezentuje významnou část tuzemské samosprávy a jeho členové tvoří politicky velmi barevnou společnost. To vytváří podmínky pro korektní a parciálními zájmy nezatíženou spolupráci. Podle Dudka je SMO ČR logickým partnerem pro regionální provozovatele, protože ti dokážou poskytnout přiměřený komunikační prostor nejen pro témata místních samospráv, ale i pro spolkový a neziskový sektor.

Oba partneři se mimo jiné shodli, že je nutné uskutečnit společné jednání s Ministerstvem pro místní rozvoj (MMR). Právě z rozpočtu MMR by totiž v budoucnosti mohly jít prostředky na dofinancování regionálního zpravodajství menších provozovatelů televizního vysílání.

O Svazu měst a obcí České republiky:

Svaz měst a obcí České republiky je celostátní, dobrovolnou, nepolitickou a nevládní organizací. Členy Svazu jsou obce a města. Svaz měst a obcí ČR je partnerem pro vládní i parlamentní politickou reprezentaci. Podílí se na přípravě a tvorbě návrhů legislativních i nelegislativních opatření v oblastech týkajících se kompetencí obcí a to jak na národní, tak evropské úrovni. Činnost Svazu je založena především na aktivitě starostů, primátorů a členů zastupitelstev obcí a měst, kteří se nad rámec svých povinností věnují i obecným problémům samosprávy. Svaz sdružuje více než 2 600 měst a obcí a svými členy tak čítá více než 8 milionů obyvatel České republiky. Více na www.smocr.cz a na facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…