Regionální tripartita se i přes ministerstva stále snaží pomáhat regionu

21.05.2017 10:12

Jednání s několika ministerstvy na témata, která trápí region, byly součástí květnového zasedání Hospodářské a sociální rady Mostecka (HSRM).

Regionální tripartita se i přes ministerstva stále snaží pomáhat regionu
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Jedním z bodů byla odpověď ministerstva dopravy na dopis HSRM s prosbou o co nejrychlejší řešení sesuvu svahu na moldavské dráze, který zde v březnu zastavil provoz. „Ministerstvo nás ústy Jindřicha Kušníra, ředitele odboru drážní a vodní dopravy ubezpečilo, že má rovněž zájem na co nejrychlejším řešení nastalé situace, zároveň jsme se ale dozvěděli, že je potřeba učinit ještě celou řadu úkonů, než se podaří celou záležitost vyřešit. Aby skutečně práce probíhaly co nejrychleji, Mgr. Jan Paparega, primátor města Mostu už ministerstvo požádal o harmonogram prací a my jako Hospodářská a sociální rada budeme průběžně požadovat informace o stavu prací na moldavské dráze, aby jednu z velmi atraktivních turistických tras v regionu mohla veřejnost využívat co nejrychleji,“ vysvětlila Helena Veverková, předsedkyně regionální tripartity.

Jednání s ministryní pro místní rozvoj během její návštěvy Ústeckého kraje bylo dalším z bodů květnového jednání HSRM. Týkalo se mimo jiné problematiky Místních akčních skupin (MAS). Ty totiž s ministerstvem stále řeší systém schvalování svých strategických dokumentů. A jak na jednání HSRM informoval Bc. Petr Pillár, předseda správní rady MAS Naděje, z devíti místních akčních skupin v Ústeckém kraji mají své strategické dokumenty schválené jen tři. Hrozí tak, že nebude možné čerpat všechny přislíbené finanční prostředky na projekty místních akčních skupin.

Součástí květnového zasedání HSRM byla i pozvánka na třetí ročník Podnikatelského fóra Ústeckého kraje. Uskuteční se počátkem června v Ústí nad Labem pod záštitou Předsedy vlády ČR a Ministerstva průmyslu a obchodu.  Snahou organizátorů je ještě více provázat téma konference s hospodářskou restrukturalizací kraje, hlavním tématem proto letos budou nové technologie.

Mezi dalšími body jednání regionální tripartity byl například stav hospodaření HSRM za první čtvrtletí.

Hospodářská a sociální rada Mostecka vznikla v březnu roku 1999 jako apolitické občanské sdružení, jehož členy jsou fyzické a právnické osoby, instituce státní nebo veřejné správy, které žijí nebo působí na Mostecku. V současnosti má 62 členů. Hospodářská a sociální rada Mostecka je členem Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje, která sdružuje sedm okresních sdružení působících v rámci kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…