Regionální tripartity se podruhé sejdou ke společnému jednání

20.06.2015 9:49

V pondělí 22. června 2015 se v Lichtenštejnském paláci v Praze uskuteční historicky druhé společné jednání celostátní a krajských tripartit. Vláda chce tímto krokem posílit sociální dialog a přispět k efektivnějšímu řešení regionálních problémů.

Regionální tripartity se podruhé sejdou ke společnému jednání
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Hlavními tématy pondělního setkání jsou priority výstavby a rozvoje dopravní infrastruktury v jednotlivých krajích ČR a podpora zaměstnanosti s důrazem na problémové oblasti a regiony.

Poprvé společně zástupci tripartit jednali 10. listopadu 2014. Členové vlády se zástupci zaměstnanců a zaměstnavatelů diskutovali podporu hospodářského růstu, čerpání evropských prostředků a snížení nezaměstnanosti.

Spolupráce s odbory a zaměstnavatelskými organizacemi považuje vláda Bohuslava Sobotky za jeden z klíčových prvků při naplňování bodů programového prohlášení. Společný dialog zástupců Rady hospodářské a sociální dohody ČR napomáhá sociálně odpovědné politice, podpoře hospodářského růstu i zaměstnanosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…