Registrace 20. ročníku Juniorského maratonu otevřeny

05.11.2015 10:31

Úterní půlnoc byla okamžikem spuštění registrace na jubilejní 20. ročník Juniorského maratonu. Jeho semifinálová kola se uskuteční v dubnu příštího roku po celé České republice.

Registrace 20. ročníku Juniorského maratonu otevřeny
Foto: RunCzech
Popisek: Juniorský maraton

Členové vítězných školních štafet dostanou příležitost běžet maratonskou trať přímo po boku nejlepších světových atletů v neděli 8. května v rámci Volkswagen Maratonu Praha. Neziskový projekt pořadatelů RunCzech běžecké ligy má ambiciózní cíl - rozběhat mladé lidi, případně z nich vychovat vytrvalce. Ale především jim dát možnost zažít atmosféru prestižního maratonského závodu.

Juniorský maraton je největší běžecká akce pro studenty středních škol v České republice. V příštím roce se koná jubilejní dvacátý ročník. Závody mají široký společenský přesah, záštitu nad nimi tradičně převzali hejtmani všech zúčastněných krajů i primátoři semifinálových měst a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstvo zdravotnictví, Zastoupení Evropské komise v České republice a Český atletický svaz.

Středoškolské běžecké klání provází atmosféra špičkového běžeckého závodu, kde každý účastník obdrží tričko a startovní číslo, zajištěný má i pitný režim a občerstvení. Účastníci se mohou těšit na nezapomenutelný sportovní den a kromě skvělých zážitků si odnesou i dárky od partnerů. Juniorský maraton ocení nejenom studenti, zúčastnit se mohou i učitelé, kteří mohou podpořit svůj tým, a třeba i sestavit vlastní učitelskou štafetu.

„Každým rokem se snažíme zlepšovat naši organizaci i kvalitu závodů. Proto jsme připravili několik novinek pro rok 2016, kdy očekáváme, že se zúčastní až 250 týmů ze všech koutů České republiky. Jednou z novinek je zavedení profesionální čipové časomíry vedle celorepublikového finále také do krajských semifinálových kol. Díky tomu můžeme ocenit individuální výkony běžců a běžkyní,“ uvádí hlavní koordinátor projektu Tomáš Mirovský.

Registrace na Juniorský maraton je zdarma, zástupci jednotlivých škol se mohou hlásit prostřednictvím odkazu www.runczech.com/jmc, kde najdou veškeré potřebné informace o tomto projektu.

„Zastoupení Evropské komise v ČR podporuje Juniorský maraton, protože aktivní sportovní život prospívá zdraví a kvalitě života. Taktéž má nezanedbatelný ekonomický přínos včetně nižších nákladů na zdravotní péči. Přináší také příběhy, které mohou podpořit boj proti problémům mladé generace, jako je nedostatek pohybu a obezita, budování pozitivních sociálních vazeb a aktivní trávení volného času. Nepřímo tak může působit proti užívaní alkoholu nebo drog,“ dodává Jan Michal, vedoucí Zastoupení Evropské komise v ČR.

20 let Juniorského maratonu v číslech:

• 2324 týmů
• 247 semifinálových a finálových běžeckých akcí
• 3486 zúčastněných učitelů
• 23 200 studentů běželo v semifinálových kolech
• 97 440 naběhaných kilometrů
• 115 880 zapojených studentů
• 13 zahraničních týmů
• 215 rekordní počet týmů v roce 2015

Termíny krajských semifinále 2016:

5.4. Hradec Králové
6.4. České Budějovice
7.4. Karlovy Vary
11.4. Brno
12.4. Zlín
13.4. Olomouc
14.4. Ostrava
18.4. Ústí nad Labem
19.4. Pardubice
21.4. Středočeský kraj + Praha
25.4. Jihlava
26.4. Liberec
27.4. Plzeň

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…