Regus: Flexibilní práce podporuje inovace

15.04.2014 17:31

Stále více majitelů a vedoucích manažerů firem si uvědomuje význam podpory inovativních pracovníků mezi svými zaměstnanci pro obchodní růst. Jaké jsou ale hlavní strategie na podporu inovací v rámci podniku? Nejnovější průzkum společnosti Regus, poskytovatele flexibilních pracovišť, uvádí, že 46 % podnikatelů v České republice si myslí, že klíčem je flexibilní práce.

Regus: Flexibilní práce podporuje inovace
Foto: Regus
Popisek: Regus

Vzhledem k rostoucímu významu, který společnosti jako Google nebo Dell[1] přisuzují rozvoji podnikání uvnitř společnosti, byli respondenti v průzkumu požádáni o uvedení těch opatření, která považují za nejdůležitější k posílení podnikavosti zaměstnanců. Výsledkem bylo zjištění, že polovina českých firem vybrala programy pro zvyšování kvalifikace (50 %). Následovalo vzájemné propojování zaměstnanců z různých funkcí (47 %) a snadný přístup k managementu firmy (33 %).

Toto jsou klíčové poznatky z nejnovějšího průzkumu společnosti Regus, které zahrnují názory více než 19 000 vedoucích pracovníků a majitelů firem z 98 zemí.

Mezi další zjištění z průzkumu patří mimo jiné:

  • 27 % respondentů se domnívá, že inovační programy jsou hlavním faktorem podpory inovací;
  • 64 % respondentů si myslí, že v posledních pěti letech došlo v jejich odvětví k rozvoji možností podnikání;
  • 2 % uvádí, že došlo k nárůstu podnikání žen a 9 % zaznamenalo nárůst opakovaných podnikatelských pokusů.

„Malé podniky tvoří v mnoha ekonomikách více než 90 % všech firem a pracuje v nich přes tři pětiny zaměstnanců. Je tedy zřejmé, proč by podnikání mělo být podporováno,“ říká Ruud Doggen, výkonný ředitel společnosti Regus pro region CEE.

„I velké firmy si již začínají uvědomovat silný inovativní potenciál podnikatelů a snaží se podporovat podnikání též mezi vlastními zaměstnanci. Jak tedy lze podnikatelské chování podpořit? Flexibilní práce vyhovuje požadavkům zaměstnanců na lepší rovnováhu mezi prací a osobním životem. Umožňuje jim totiž pracovat v libovolné době na jakémkoli místě a navíc se mohou seznamovat s pracovníky z různých funkcí či dokonce i z různých firem, což podstatně rozšiřuje jejich rozhled a zkušenosti. Flexibilita a různorodé podněty skutečně mohou zaměstnancům pomoci překonat zažité standardy a myslet inovativně,“ dodává R. Doggen.

O společnosti Regus

Společnost Regus je celosvětovým poskytovatelem flexibilních pracovišť. Síť, kterou tvoří více než 1 700 obchodních center ve 100 zemích, poskytuje pohodlné, vysoce kvalitní a plně vybavené prostory, ve kterých mohou lidé pracovat podle potřeb po dobu pár minut či po mnoho let. Firmy jako např. Google, Toshiba a GlaxoSmithKline zvolily společnost Regus, aby mohly pracovat flexibilně a dosahovat ještě větších úspěchů v podnikání.

Klíčem k flexibilní práci je pohodlí. Společnost Regus proto otevírá své prostory všude, kde 1,5 milionu jejích členů potřebuje podporu – v městských centrech, předměstských čtvrtích, nákupních centrech a maloobchodních prodejnách, na železničních stanicích, servisních stanicích u dálnic a dokonce i v komunitních centrech. Společnost Regus, byla založena v Bruselu v roce 1989, sídlí v Lucemburku a je registrovaná na burze London Stock Exchange. V České republice se nachází šest center společnosti Regus – čtyři v Praze, jedno v Brně a Ostravě. Více informací naleznete na webových stránkách www.regus.cz.


[1] The Financial Times, Intrepreneurs to the rescue, 13. března 2014

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…