Regus: Flexibilní práce redukuje nákladnou fluktuaci pracovníků

16.01.2014 17:31

Přilákejte a udržte si nejlepší pracovníky pomocí flexibilní práce.

Regus: Flexibilní práce redukuje nákladnou fluktuaci pracovníků
Foto: Regus
Popisek: Regus

Podle podnikatelů v České republice je rozhodujícím aspektem v oblasti pracovních nabídek stále častěji flexibilní práce. 81 % respondentů uvádí, že pokud by se měli rozhodnout mezi dvěma podobnými pracovními místy, zvolili by raději zaměstnání, které nabízí možnost flexibilní práce. Podle nejnovějšího průzkumu společnosti Regus, která je globálním poskytovatelem flexibilních pracovišť, celých 71 % respondentů potvrdilo, že flexibilní práce přispívá k udržení zaměstnanců.

Nábor zaměstnanců je nákladný proces, který by řada společností po celém světě ráda zredukovala. Podle odhadu asociace CIPD představují průměrné náklady na zaměstnance opouštějícího stávající zaměstnání 4 625 liber. V případě odchodu manažerů a odborných pracovníků pak průměrné náklady vzrostou až na celých 5 000 liber.[1]  Pro více než třetinu podniků je přitom prioritou udržet si své zaměstnance[2]. Jaké priority by si tedy měly podniky stanovit, aby snížily náklady na nábor nových zaměstnanců, přilákaly ty nejlepší pracovníky na trhu a posléze si je udržely? Dle mínění respondentů posledního průzkumu představuje flexibilní práce řešení pro splnění všech tří cílů.

Z výsledků posledního průzkumu zahrnujícího názory více než 20 000 vedoucích pracovníků a majitelů firem z více než 95 zemí bylo zjištěno, že v České republice 67 % respondentů považuje flexibilní práci za benefit, který je lákadlem pro největší talenty. Lze ji tedy využít k zamezení fluktuace zaměstnanců a následných nákladů na personální agentury.

Dále bylo zjištěno:

  • 70 % respondentů uvádí, že možnost flexibilní práce přináší vyšší míru loajality zaměstnanců,
  • 54 % pracovníků by ve skutečnosti odmítlo pracovní místo, které by neumožňovalo flexibilní práci,
  • 59 % respondentů uvádí, že by na posledním pracovním místě zůstali déle, kdyby měli možnost flexibilní práce.

„Nábor a udržení nejlepších talentů je již po mnoho let prioritou úspěšných podniků,“ říká Ruud Doggen, výkonný ředitel společnosti Regus pro region CEE. „Ne všechny firmy si však mohou dovolit nabídnout atraktivní bonusy či lákavý plat a zároveň si zachovat konkurenceschopnost. Je pro ně nezbytné zamezit fluktuaci a  vyhnout se tím následným nákladům na personální agentury a potížím se zahajováním náborového procesu.“

„Flexibilní práce, vyznačující se nižšími náklady oproti klasické práci v kanceláři, nabízí stávajícím i potenciálním zaměstnancům atraktivní výhody v podobě nižší míry stresu a lepší rovnováhy mezi prací a osobním životem. Přináší efektivní řešení, jak přilákat nejlepší pracovníky a udržet si je. Vezmeme-li v úvahu, že mnoho respondentů se při volbě nového pracovního místa již rozhodovalo na základě flexibility, je až pozoruhodné, jak rychle se benefit v podobě flexibilní práce rozšířil.“

O průzkumu

Během září 2013 bylo dotázáno přes 20 000 manažerů z více než 95 zemí. Všichni respondenti pocházejí z globální databáze kontaktů společnosti Regus, která obsahuje přes 1 milion podnikatelů z celého světa a je vysoce reprezentativním vzorkem zkušených manažerů a vlastníků firem. Respondenti byli dotazováni na názor v souvislosti s flexibilní prací a produktivitou a jejich dopadem na rozhodování, kreativitu a podnikání. Průzkum byl proveden a zpracován nezávislou organizací MindMetre, více na www.mindmetre.com.

O společnosti Regus

Společnost Regus je celosvětovým poskytovatelem flexibilních pracovišť. Síť, kterou tvoří více než 1 700 obchodních center ve 100 zemích, poskytuje pohodlné, vysoce kvalitní a plně vybavené prostory, ve kterých mohou lidé pracovat podle potřeb po dobu pár minut či po mnoho let. Firmy jako např. Google, Toshiba a GlaxoSmithKline zvolily společnost Regus, aby mohly pracovat flexibilně a dosahovat ještě větších úspěchů v podnikání.

Klíčem k flexibilní práci je pohodlí. Společnost Regus proto otevírá své prostory všude, kde 1,5 milionu jejích členů potřebuje podporu – v městských centrech, předměstských čtvrtích, nákupních centrech a maloobchodních prodejnách, na železničních stanicích, servisních stanicích u dálnic a dokonce i v komunitních centrech. Společnost Regus, byla založena v Bruselu v roce 1989, sídlí v Lucemburku a je registrovaná na burze London Stock Exchange. V České republice se nachází šest center společnosti Regus – čtyři v Praze, jedno v Brně a Ostravě. Více informací naleznete na webových stránkách www.regus.cz.


[1] CIPD, Staff retention isn’t only about money 27. října 2005

[2] East or West, Mature or Emerging, it’s all about a sustainable future Regus, říjen 2013

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…