Rehabilitační klinika Malvazinky má spokojené pacienty a dobře hospodaří

06.12.2017 16:27

Rehabilitační klinika Malvazinky uspěla v celostátním žebříčku nejlepších nemocnic „Nemocnice ČR 2017“. V kategorii „Finanční zdraví nemocnic 2017“ se umístila na čtvrtém místě mezi zařízeními, jejichž provozovatelem není stát, kraj, město nebo jiný veřejný subjekt. V rámci kraje Hl. m. Praha se v celkovém hodnocení stala druhou nejlepší nemocnicí roku 2017.

Rehabilitační klinika Malvazinky má spokojené pacienty a dobře hospodaří
Foto: pixabay.com
Popisek: Zdravotnictví, ilustrační foto

O umístění v oblasti „Finanční zdraví nemocnic 2017“ rozhodovalo, zda má nemocnice dostatek peněz na úhradu závazků, není předlužená, zda je vybavena dlouhodobým majetkem umožňujícím poskytování kvalitní zdravotní péče nebo zda adekvátně odměňuje svůj personál. Mezi zařízeními, jejichž provozovatelem není stát, kraj, město nebo jiný veřejný subjekt, se Rehabilitační klinika Malvazinky umístila na čtvrtém místě. V rámci kraje Hl. m. Praha se v celkovém hodnocení stala druhou nejlepší nemocnicí roku 2017. „Je to velký úspěch, jsme moc rádi, že je hospodaření našich nemocnic na dobré úrovni a trvale vykazuje dobré parametry a že se pacientům u nás líbí. Ačkoliv se nám v těchto oblastech daří, v takto dynamické době nesmíme polevit a budeme se snažit se stejným úsilím o takto skvělé výsledky i v příštím roce. Naším cílem je a bude vždy hlavně spokojený a zdravý pacient a spokojený zaměstnanec, který o něj pečuje,“ uvedla Linda Šefčíková, manažerka marketingu a komunikace skupiny VAMED MEDITERRA, která Rehabilitační kliniku Malvazinky provozuje.
 
Centrum léčby pohybového aparátu, které také patří do skupiny VAMED MEDITERRA, se rovněž umístilo v kategorii „Finanční zdraví nemocnic 2017“ a obsadilo druhé místo.
 
Celostátní hodnotící projekt „Nemocnice ČR 2017“, který pravidelně pořádá organizace HealthCare Institute, byl realizován v průběhu celého roku 2017. Letos se do projektu zapojilo 155 nemocnic s akutními lůžky z celé České republiky. V rámci tohoto projektu byly nemocnice komplexně hodnoceny ve čtyřech klíčových oblastech: Bezpečnost a spokojenost hospitalizovaných pacientů, Bezpečnost a spokojenost ambulantních pacientů, Bezpečnost a spokojenost zaměstnanců nemocnic a Finanční zdraví nemocnic. Vyhodnocení projektu probíhá za pomoci strukturovaných postupů vycházejících z metodiky strategického nástroje pro měření výkonnosti organizací – Balanced Scorecard. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…