Rekordní návštěvnost v ostravském Avionu

18.12.2013 15:49

Prosincová návštěvnost v Avion Shopping Parku v Ostravě, největším obchodním centru na severní Moravě, opět trhá rekordy. Jen v předposledním adventním týdnu sem zavítalo zhruba 270 tisíc lidí.

Rekordní návštěvnost v ostravském Avionu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční ozdoba

„Nejfrekventovanějším dnem přitom byla sobota 14. prosince, kdy jen do severní části areálu přijelo 16 tisíc automobilů. Pro srovnání: běžná denní návštěvnost je 9500 aut. Obchodní centrum má jedno z největších parkovišť v regionu a nabízí přes 4 tisíce parkovacích míst. V celém areálu se pak během týdne vystřídalo zhruba 100 tisíc automobilů. V adventním čase jsme posílili také autobusovou linku číslo 65, aby se k nám pohodlně dostali i lidé přijíždějící MHD,“ dodává ředitelka Avionu Kateřina Ježková, podle níž bude velmi frekventovaný i celý tento týden, kdy zhruba 50 procent nájemců rozjíždí adventní slevy, a  také poslední víkend před Štědrým dnem. ,,Trend nakupování je již několik let stejný, lidé vyrážejí na vánoční nákupy na poslední chvíli. I letos se to mnohým díky předvánočním slevám vyplatí. Předpokládáme, že v prosinci se návštěvnost po dvou letech opět přiblíží magické hranici milionu lidí."

A není se čemu divit. Ostravský Avion na podzim zahájil prodej ve zcela modernizované středové části, která se stala centrem módy, nabízí nejširší nabídku sportovních potřeb a má také nejvíce vánočních stromků na prodej. Ty zde prodává Baumax, který se specializuje na vánoční jedličky, ale nabízí samozřejmě i smrčky a borovice, a také IKEA. A kromě toho zde vládne naprosto úžasná vánoční atmosféra podpořená zcela novou vánoční výzdobou v hodnotě téměř čtyř milionů korun a také typickými rodinnými prvky, které návštěvníkům nabízí jen toto obchodní centrum. Po pohádkových čertech a ledních medvědech, kteří se tu před Vánocemi zabydleli v předchozích letech, se letos v Avionu usídlili vánoční skřítci. A je jich plný Avion! Skřítci se zde zabydleli natolik, že tady společně se všemi oslaví i Vánoce! A aby i dárky pod stromečkem byly krásné, nabízí obchodní centrum hned tři balící služby, z toho dvě zdarma. „Třetí je placená, ale dárkům zde dají zcela exkluzivní design," pokračuje Kateřina Ježková a dodává: „Balit dárky budeme až do Štědrého dne, rozhodli o tom samotní návštěvníci v hlasování na facebooku."

Po loňském úspěchu je i letos pro muže, kteří nákupům tolik neholdují, k dispozici pánský koutek. V příjemně vybavené místnosti v 1. patře centra naproti prodejně New Yorker (lze sem vyjet výtahem přímo z podzemních garáží) nechybí denní tisk, nejrůznější časopisy ani internetové wi-fi připojení a pánové mohou sledovat také nejrůznější televizní sportovní přenosy. Ti aktivnější si mohou „zasportovat“ u dřevěných stolních her Weykick, případně využít golfový trenažér nebo pingpongový stůl. Dobrá káva, čaj a jiné občerstvení jsou samozřejmostí. Pánský koutek funguje v předvánočním čase denně od 10 do 20 hodin až do 23. prosince. „Pánský koutek jsme poprvé otevřeli před loňskými Vánocemi a nejen ženy, ale hlavně pánové tuto službu velmi kvitovali. Otevřen je proto celoročně, ale v adventním čase nabízíme pánům více služeb i zábavy,“_ podotýká Kateřina Ježková, ředitelka ostravského Avion Shopping Parku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…