Rektor ČVUT podpořil zprovoznění tratě Mělník-Mšeno-Boleslav

30.09.2014 16:03

Rektor Českého vysokého učení technického v Praze prof. Petr Konvalinka vyjádřil souhlasný postoj k petici Městského úřadu Mšeno, která vznikla v souvislosti se zastavením dopravy na části železniční trati Mělník-Mšeno-Mladá Boleslav. Touto cestou žádá Správu železniční dopravní cesty, aby učinila všechny potřebné kroky ke zprovoznění trati.

Rektor ČVUT podpořil zprovoznění tratě Mělník-Mšeno-Boleslav
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

„Souhlasím se zveřejněním petice a stanoviskem města Mšena. Úsek trati Mělník-Mšeno byl dlouhodobě zanedbáván ze strany Správy železniční dopravní cesty, až dospěl do havarijního stavu,“ řekl prof. Petr Konvalinka, který má k regionu velmi blízký vztah.

Dráha Mělník-Mšeno-Mladá Boleslav má zásadní význam pro život a rozvoj venkovských částí okresů Mělník a Mladá Boleslav, zejména pro mikroregion Kokořínska. Zabezpečuje dopravu žáků do škol základních i středních, slouží k dojíždění za prací do regionálních průmyslových center, zajišťuje základní dopravní obslužnost a pomáhá rozvoji cestovního ruchu.

Městský úřad Mšeno prostřednictvím své petice žádá, aby byly okamžitě zahájeny opravy kritických úseků trati a provoz byl obnoven v tomto roce. A dále aby byly započaty projekční práce na rekonstrukci trati, která by přinesla modernizaci, zvýšení přepravní rychlosti a návrat oprávnění pro nákladní přepravu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…