Rektor-velitel Univerzity obrany byl zvolen kandidátem pro druhé funkční období

17.03.2016 16:53

Akademický senát Univerzity obrany měl na svém zasedání dne 16. března 2016 na programu volbu kandidáta na rektora-velitele, jehož pak na návrh ministerstva obrany do funkce jmenuje prezident republiky.

Rektor-velitel Univerzity obrany byl zvolen kandidátem pro druhé funkční období
Foto: Univerzita obrany
Popisek: Univerzita obrany, logo.

Volební komisi byly předloženy celkem tři návrhy, které se shodly na osobě stávajícího rektora-velitele UO brigádního generála profesora Bohuslava Přikryla, Ph.D. Ten pro své kandidátské vystoupení před členy akademického senátu zvolil formu prohlášení, v němž nastínil hlavní body své vize vedení univerzity obrany pod mottem „Motivovaný a spokojený zaměstnanec a student rovná se prosperující univerzita“. 

Úvodem svého vystoupení provedl krátkou rekapitulaci uplynulého volebního období, v návaznosti na dosažené výsledky. Zdůraznil významnost vytvoření názorově stabilního prostředí na vnímání a poslání univerzity z úrovně zřizovatele, jako i shody uvnitř školy. Tato stabilizovaná situace umožňuje zachovat kontinuitu rozvoje školy vyjádřené i Dlouhodobým záměrem vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační a další tvůrčí činnosti na období let 2016 – 2020.

V další části svého vystoupení představil senátorům rozhodující teze a další východiska pro úspěšný rozvoj univerzity s důrazem zejména na klíčové priority, kterými jsou zvýšení vážnosti univerzity a dotváření jejího pozitivního obrazu u odborné veřejnosti i ve společnosti jako klientsky orientované školy;  rozvinutí jejího vysokého potenciálu ve vzdělávací a tvůrčí činnosti; dosažení úplné finanční stability univerzity spolu s postupným vyrovnáním vnitřního investičního dluhu a příprava univerzity na nové podmínky dané novelou zákona o vysokých školách.

Po téměř hodinové diskusi, v níž generál Přikryl odpovídal na dotazy členů akademického senátu, proběhla vlastní volba, v rámci které získal profesor Přikryl potřebný počet hlasů a byl zvolen kandidátem na rektora-velitele pro další funkční období, které začíná 1. srpna 2016.  

Závěrem jednání akademického senátu jeho předseda jménem všech přítomných popřál zvolenému kandidátovi hodně úspěchu a osobní pohody do dalších let náročné manažerské pozice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…