Rencar podal žalobu na Dopravní podnik hl. města Prahy

24.10.2016 14:38

Společnost Rencar podala k Obvodnímu soudu pro Prahu 9 určující žalobu na Dopravní podnik hl. města Prahy.

Rencar podal žalobu na Dopravní podnik hl. města Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tramvaj č. 16

Tímto krokem společnost Rencar zahájila právní kroky k ochraně svých právoplatných nároků a obchodních zájmů plynoucí z uzavřené smlouvy na prodej reklamních ploch s Dopravním podnikem hl. města Prahy.

Generální ředitel společnosti Rencar Pavel Slabý vysvětluje: “Poslední dva roky jsme vystaveni opakovaným útokům s cílem poškození naší společnosti. Tlaky z různých stran v posledních týdnech sílí, čelíme diskreditační lživé mediální kampani. Bohužel veškerá korektní  jednání a vstřícné nabídky, které jsme učinili, se ze strany DPP zcela míjela účinkem.” A dodává. “Nezbylo nám už nic jiného, než naše práva bránit právní cestou.”

Pouze soud může rozhodnout o platnosti smlouvy a Společnost Rencar je pevně přesvědčena, že smlouva uzavřená s Dopravním podnikem hl. města Prahy je platná a jednostranně nevypověditelná.  Rencar vždy zcela a plně naplňoval své povinnosti a závazky plynoucí z této smlouvy. Bohužel ze strany DPP opakovaně dochází k nátlakům na ukončení smlouvy. Dokonce byl podán podmět k přezkumu smlouvy ze strany ÚHOS. Jak se ukázalo, i tento krok byl čistě účelový. ÚHOS ve svém rozhodování vycházel z neucelených informací a záměrně neúplných informací. Společnost Rencar nebyla účastníkem řízení, nemohla se vyjádřit a poskytnout komplexní informace, či chybějící informace doplnit. I tento postup DPP společnost Rencar donutil k podání žaloby.

Soud nyní bude rozhodovat, zda je aktuální smlouva platná a zda ji lze ze strany DPP vypovědět. Společnost Rencar je připravena nezávislému soudu předložit veškeré relevantní dokumenty potvrzující její práva a nároky vůči DPP.

O podání určující žaloby bude dnes Rencar informovat dozorčí radu Dopravního podniku hl. města Prahy.

Cílem kampaně jsou obchodní zájmy skupiny BigBoard.

Společnost Rencar je přesvědčena, že za útoky proti společnosti stojí obchodní zájmy skupiny BigBoard,s cílem převzít její obchodní činnost a spolupráci s DPP. V minulých týdnech si společnost BigBoard objednala lživou inzerci v denících, je v kontaktu a lobuje i u politiků ANO. Šéf poradců primátorky hl. města Prahy Adriany Krnáčové současně pracuje pro společnost BigBoard. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…