Revitalizace zlepší parametry trati Pardubice – Ždírec nad Doubravou

26.06.2015 16:45

Kolejové úpravy, výstavba nových nástupišť, rekonstrukce stávajících železničních stanic i přejezdů a modernizace sdělovací a zabezpečovací techniky. To vše bude součástí revitalizace trati Pardubice – Ždírec nad Doubravou, kterou dnes slavnostně zahájila Správa železniční dopravní cesty v železniční stanici Chrudim.

Revitalizace zlepší parametry trati Pardubice – Ždírec nad Doubravou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Železnice, ilustrační foto

„Přínosem rekonstrukce tohoto úseku na celostátní trati Havlíčkův Brod – Pardubice bude zejména zvýšení jízdního komfortu a bezpečnosti na trati. Cestující se mohou těšit také na zkrácení jízdních dob a lepší přístup k informacím o aktuálním dění na trati,“ shrnul pozitivní dopady stavby generální ředitel SŽDC Pavel Surý.

Revitalizace trati zajistí cestujícím větší pohodlí na zastávkách a v železničních stanicích. Umožní to výstavba nových ostrovních nástupišť ve stanicích Chrudim, Slatiňany a Hlinsko v Čechách. Rekonstrukcí projdou také mezistaniční úseky Chrást u Chrudimi – Slatiňany a Slatiňany – Chrudim. Mezi zastávkami Vrbatův Kostelec a Prosetín se navíc vybuduje nová výhybna Cejřov.

Důležitou součástí výstavby je rovněž posílení bezpečnostních prvků na trati. Plánují se stavební úpravy železničního svršku a spodku traťových a staničních kolejí, rekonstrukce železničních přejezdů a modernizace sdělovacího a zabezpečovací zařízení.

Celkové náklady stavby s názvem Revitalizace trati Pardubice – Ždírec nad Doubravou činí 995 777 500 bez DPH. Investorem je Správa železniční dopravní cesty, státní organizace. Projekt je v rámci Operačního programu Doprava navržen ke spolufinancování Evropskou unií, kdy plánovaná výše příspěvku z Fondu soudržnosti představuje až 782 768 776 Kč. Národní financování projektu zajišťuje Státní fond dopravní infrastruktury. Dokončení prací je plánováno letos v prosinci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …