Rezortní kariérové kurzy na Univerzitě obrany podle nového konceptu

27.08.2014 15:45

V pondělí 1. září 2014 v 14.30 hodin se uskuteční v aule školy slavnostní zahájení studia posluchačů kariérových kurzů na Univerzitě obrany. Jedná se o Kurz Generálního štábu a Kurz pro vyšší důstojníky, které jsou realizovány v rámci programů celoživotního vzdělávání důstojníků Armády České republiky. Slavnostního zahájení se zúčastní 1. zástupce náčelníka Generálního štábu AČR generálmajor Josef Bečvář a představitelé vedení Univerzity obrany.

Rezortní kariérové kurzy na Univerzitě obrany podle nového konceptu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Výsostný znak České republiky na trupu vrtulníku

Šestiměsíční Kurz Generálního štábu je určen pro vybrané vyšší důstojníky k přípravě na významné funkce se stanovenou hodností plukovník nebo brigádní generál a v již 27. běhu se bude vzdělávat devět důstojníků české armády. Výuka v kurzu je zaměřena na strategické řízení, bezpečnostní a obrannou politiku, leadership a vojenské umění. Posluchači kurzu budou získávat zkušenosti i v zahraničí v rámci studijních cest a návštěv velitelských struktur NATO v Evropě.

V Kurzu pro vyšší důstojníky se vzdělávají důstojníci v hodnosti od kapitána mající předpoklady pro zastávání velitelských a štábních funkcí se stanovenou hodností major a podplukovník. V novém akademickém roce bude kurz organizován v prezenční a kombinované formě. Prvního září bude zahájen první běh Kurzu pro vyšší důstojníky v kombinované formě a jeho délka je 10 měsíců s využitím elektronického systému řízení studia MOODLE. Výuka pro 80 posluchačů bude zaměřena na bezpečnostní a obrannou politiku, obranné plánování, leadership, vojenské umění a civilně-vojenské vztahy. Náročnost kombinovaného kurzu spočívá v tom, že studium je realizováno při výkonu služební činnosti. Účastníci musí zvládnout úkoly v rámci svých funkcí u útvarů a zařízení armády a souběžně i velké množství studijních povinností.

Garantem výše uvedených rezortních kariérových kurzu je Centrum bezpečnostních a vojenskostrategických studií Univerzity obrany, které je bude realizovat na základě nového konceptu kariérové přípravy důstojníků AČR. Ten byl vytvořen v souladu s Koncepcí přípravy personálu rezortu MO na období 2012-2018, na základě požadavků Generálního štábu AČR, získaných poznatků z kariérových kurzů ve vybraných zemích NATO a EU a také nejlepších domácích zkušeností. Došlo ke zkrácení délky kurzů a zvýšení jejich četnosti v průběhu kariéry důstojníka. Kurzy jsou společné pro všechny vojenské odbornosti, kladou velký důraz na samostatnou přípravu studentů, zavádějí moderní metody a formy výuky, rozvíjejí kompetence odpovídající úrovně managementu apod. Kurzy v novém systému kariérové přípravy důstojníků AČR realizuje Velitelství výcviku – Vojenská akademie ve Vyškově a Univerzita obrany v Brně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…