Řídicí a koordinační výbor diskutoval aktuální stav programového období 2007–2013

08.11.2015 19:15

Na zasedání Řídicího a koordinačního výboru si zástupci české odborné veřejnosti i Evropské komise vyslechli podrobné informace o tom, jak se České republice dařilo v programovém období 2007–2013. Na programu jednání byly aktuality o čerpání dotací i vyhodnocování krizových plánů.

Řídicí a koordinační výbor diskutoval aktuální stav programového období 2007–2013
Foto: mmr.cz
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj

Hlavním tématem jednání byl pokrok v čerpání prostředků, které má Česká republika k dispozici pro období 2007–2013. Ministerstvo pro místní rozvoj rovněž informovalo o aktivitách realizovaných v roce 2015 a také o evaluacích, které budou zpětně hodnotit využití prostředků v období 2007–2013. Vyhodnocení výsledků a přínosů ve vybraných aktivitách následně přinese mnohá doporučení pro nastavení kohezní politiky v České republice i po roce 2020.

„Nové programové období 2014–2020 je už v plném proudu a je nutné, abychom také řádně ukončili i to minulé období. Dnes na jednání jsme řešili aktuální otázky, které se týkaly hlavně stavu čerpání EU dotací a ukončování období 2007–2013. Ministerstvo pro místní rozvoj jakožto národní koordinátor je, a i nadále bude, oporou řídicích orgánů při efektivním dočerpání evropských prostředků,“ uvedla Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce Národního orgánu pro koordinaci.

Řídicí a koordinační výbor je nejvyšším orgánem, který dohlíží na čerpání a využití prostředků z evropských fondů v České republice v programovém období 2007–2013. Výboru předsedá ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, členy jsou zástupci jednotlivých řídicích orgánů, sociální partneři, neziskové organizace, zástupci krajů a jako hosté se jednání účastní i zástupci Evropské komise.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…