Řidiči na dálnici D8 často jezdí bez dálničních známek. Celníci vybrali pokuty přes milion korun

18.07.2015 10:59

Bezmála 1,3 milionů korun vybrali ústečtí celníci za první pololetí na pokutách od řidičů přistižených při jízdě po dálnici D8 bez platného dálničního kuponu.

Řidiči na dálnici D8 často jezdí bez dálničních známek. Celníci vybrali pokuty přes milion korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Dálniční úsek od Petrovic do Prahy sledují denně tři hlídky celníků se speciálně vybavenými vozidly. Za prvních šest měsíců přistihli celníci 1.475 řidičů, kteří neměli na čelním skle vozidla vylepen dálniční kupon, či vylepená dálniční známka pozbyla platnost. Řidičům uložili celníci za tento přestupek v blokovém řízení pokuty v úhrnné výši 1 299 400 korun, šest případů předali do správního řízení.

Přenosné platební terminály, kterými jsou vozidla celní správy křižující zpoplatněné úseky silnic vybavena, využilo k uhrazení pokuty na místě platební kartou 753 řidičů. Dalších 339 řidičů použilo k uhrazení finanční hotovost a 397 hříšníků si nechalo vypsat složenku, na jejíž zaplacení mají 15 dnů. Pokud řidiči složenku neuhradí, budou celníci uloženou pokutu vymáhat exekučně.

Hlídky výkonového zpoplatnění se při výkonu služby zaměřují i na kontroly uhrazení tzv. mýtného. Od začátku roku odhalily 1376 případů, kdy byly kontrolou nákladních vozidel brázdících po zpoplatněných komunikací (D8, R67 a I/30) zjištěny nedostatky. Celkem 892 případů vyřešili celníci blokovými pokutami v úhrnné výši téměř 520 tisíc korun, 484 případů postoupili do správního řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…