Říjnová výstava maleb studentů umělecké školy sv. Anežky v ČRo České Budějovice

29.09.2013 9:03

V říjnu můžete ve výstavním prostoru kavárny v budově Českého rozhlasu České Budějovice navštívit výstavu studentů oboru Užitá malba českokrumlovské střední umělecko-průmyslové školy sv. Anežky. Uvidíte rozmanitý výběr studentských prací, převážně z oboru malby - oleje, akryly i tempery. Nepropásněte vernisáž v úterý 1. října v 17 hodin.

Říjnová výstava maleb studentů umělecké školy sv. Anežky v ČRo České Budějovice
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Výstava představuje výběr několika studentských prací rozmanitých tematicky i formálně. Jednotícím prvkem všech prací je zároveň i to, co je odlišuje. A to je osobitý tvůrčí způsob zpracování, formální dokončenost prací, řemeslná zručnost. Právě takovýto způsob práce je na oboru během studia rozvíjen a podporován.

Tematický rozsah školních prací zabírá širokou škálu námětů od portrétu, figurativní malby, přes zátiší, interiér, krajinomalbu až k abstrakci. Součástí náplně studia jsou i ilustrace, malířský design, kopie historických obrazů, návrhy výtvarného řešení interiérů apod.

Obor Užitá malba je jedním ze sedmi oborů Střední umělecko-průmyslové školy sv. Anežky České. Cílem studia na oboru je kromě všeobecného vzdělání i prohloubení výtvarného talentu žáků a získávání schopností a dovedností z oblastí soudobých i historických malířských postupů.

Výstavu můžete navštívit v budově Českého rozhlasu České Budějovice v ulici U Tří lvů 1 v pracovních dnech mezi 9. a 18. hodinou do konce října. Těšíme se na vaši návštěvu.

Další informace i mnoho praktických tipů je k dispozici na webových stránkách budejovice.rozhlas.cz a na facebook.com/cbrozhlas

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …