Říjnový den otevřených dveří Senátu nabídne komentované prohlídky i jubilejní výstavu

26.10.2016 19:57

U příležitosti Dne vzniku samostatného Československa se v pátek 28. října 2016 opět otevře sídlo Senátu Parlamentu ČR veřejnosti. Na návštěvníky budou čekat komentované prohlídky Valdštejnského paláce, zpřístupněny budou i historické prostory Kolovratského paláce. Veřejnost se také může těšit na výjimečnou výstavu k 20. výročí ustavení horní komory.

Říjnový den otevřených dveří Senátu nabídne komentované prohlídky i jubilejní výstavu
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Návštěvníci si budou moci prohlédnout historické prostory Valdštejnského paláce, v rámci kterých jim průvodci odhalí různé zajímavosti nejen ze života vévody Albrechta z Valdštejna, prvního majitele nejvýraznějšího paláce raného baroka v zemích Koruny české.

Prohlédnout si veřejnost bude moci dominantu Valdštejnského paláce - Hlavní sál, který byl v dobách své výstavby druhým největším sálem v Praze. Dále navštíví reprezentativní prostory, původně určené k audienci osob z různých společenských vrstev. Mimo to budou zpřístupněny k nahlédnutí kanceláře místopředsedů i Přijímací salonek předsedy Senátu.

V prostorách Mytologické chodby Valdštejnského paláce návštěvníci budou moct zhlédnout výstavu k 20. výročí ustavení Senátu. Jejím cílem je připomenout úlohu Senátu nejenom v domácí politice, ale i v oblasti zahraniční politiky a unijní agendy, jeho podporu občanské společnosti, mezinárodně oceněnou obnovu paláců, v nichž sídlí, i jeho historickou tradici. Brány obou paláců se pro veřejnost otevřou v 9.00 hod. Skupiny na prohlídky Valdštejnského paláce budou čítat 40 osob, prohlídky v délce cca 45 min. budou následovat po sobě přibližně po patnácti minutách. Poslední prohlídka bude v 16.00 hod.

Návštěvníci se také mohou těšit na architektonicky mladší Kolovratský palác, který je součástí sídla Senátu a je spjat především s pohnutou historií protektorátu Čechy a Morava. Prohlídky Kolovratského paláce budou individuální, bez průvodců. Otevřena bude také Valdštejnská zahrada.

Vstup zdarma.
Změny programu vyhrazeny.

S ohledem na kapacitu vnitřních prostor bude vstup do Valdštejnského paláce regulován. Vzhledem ke značnému předpokládanému zájmu veřejnosti upozorňujeme občany na možné delší čekací doby před vstupem na prohlídku. Návštěvníky prosíme, aby si s sebou nebrali velká zavazadla, prohlídky budou umožněny pouze příchozím s příručními zavazadly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…